Poliisi: Kriittisessä tilassa sairaalassa olevat kaksi brittiä altistuivat Novitshok-hermomyrkylle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi: Kriittisessä tilassa sairaalassa olevat kaksi brittiä altistuivat Novitshok-hermomyrkylle

Mies ja nainen löydettiin huonokuntoisina lauantaina.

5.7.2018 0:10

Britannian Wiltshiressä sairaalahoitoon kriittisessä tilassa toimitetut kaksi brittiä altistuivat samalle aineelle kuin venäläinen ex-agentti Sergei Skripal ja tämän tytär.

Britannian poliisin terrorisminvastaisen yksikön päällikön Neil Basun mukaan tutkimuksissa vahvistui, että aine on Novitshok-hermomyrkky.

45-vuotias mies ja 44-vuotias nainen löydettiin huonokuntoisina Amesburyssä sijaitsevasta talosta lauantaina. Paikka sijaitsee lähellä Salisburyä, missä Skripalit myrkytettiin maaliskuussa.

Ensihoitajat lähetettiin taloon lauantaiaamuna naisen lyyhistyttyä, ja he palasivat myöhemmin päivällä, kun miehenkin tila heikkeni. Alun perin epäiltiin, että kaksikko olisi käyttänyt huumeita.

Viranomaiset eivät vielä tiedä, miten kaksikko altistui hermomyrkylle. Siitä ei ole näyttöä, että joku olisi ottanut juuri heidät kohteekseen.

Poliiseja osoitteessa, johon ensihoitajat kutsuttiin viime lauantaina.­

Yksi poliisin tutkintalinjoista on se, että tapaus voi liittyä Skripalien myrkytykseen. Sen seurauksena on eristetty ainakin viisi eri aluetta – mukaan lukien puisto ja kiinteistö Salisburyssä.

Maan terveysviranomaiset kuitenkin painottavat, että kansalaisiin kohdistuva riskitaso on matala.

Hallituksen hätätilakomitea on kutsuttu torstaiksi koolle puimaan tapausta. Kokousta johtaa Britannian sisäministeri.

Sairaalassa viikkoja ennen kotiutumistaan viettäneet Skripalit löydettiin tajuttomina 4. maaliskuuta. Amesbury sijaitsee vain 11 kilometriä Salisburystä pohjoiseen.

Britannia on syyttänyt Venäjää Skripalien myrkyttämistä sotilaskäyttöön suunnitellulla hermomyrkyllä. Venäjä on kiistänyt osallisuutensa.

Poliiseja paikallisen apteekin edustalla.­

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?