Valkoinen talo: Trump ei aio tunnustaa Krimin liittämistä Venäjään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valkoinen talo: Trump ei aio tunnustaa Krimin liittämistä Venäjään

Venäjä on sanonut, ettei se keskustele Krimin niemimaasta kansainvälisissä kokouksissa.

Presidentti Donald Trump.­

3.7.2018 0:23

Yhdysvallat ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään, sanoo Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders. Asiaa toimittajille kommentoinut Sanders myös sanoi, että Venäjää vastaan asetetut pakotteet pysyvät voimassa, kunnes Krimin niemimaa on palautettu Ukrainalle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei viime viikolla kysyttäessä sulkenut pois mahdollisuutta, että hän voisi tunnustaa Krimin niemimaan liittämisen Venäjään. Trumpilta kysyttiin, suunnitteleeko hän Yhdysvaltain kannan muuttamista asiaan.

Uutissivusto Axios kertoi aiemmin Trumpin sanoneen kesäkuussa johtavien teollisuusmaiden G7-kokouksessa Kanadassa, että Krimin pitäisi todennäköisesti kuulua Venäjälle, koska kaikki siellä puhuvat venäjää.

Kreml: Krimin asemasta ei keskustella

Venäjän valtiollinen uutistoimisto TASS kertoi eilen, ettei Venäjän hallinto missään tapauksessa keskustele Krimin niemimaasta kansainvälisissä neuvotteluissa.

– Venäjän presidentti on toistuvasti tehnyt selväksi, että Krimin aihepiiri ei voi olla eikä tule ikinä olemaan asialistalla, koska Krim on oleellinen osa Venäjää. Kaikki muut aihepiirit ovat keskustelulle sopivia, kommentoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?