Ensimmäinen kuva Thaimaan luolasta löytyneistä 12 jalkapalloilijasta – ”Me pidämme nyt heistä huolen”

Tulvivaan luolaan jumittuneet 12 poikaa löydettiin elossa yhdeksän päivän etsintöjen jälkeen Thaimaassa.

Onnellinen perheenjäsen näyttää tabletiltaan kuvaa, jonka pelastussukejltajat olivat ottaneet luolasta. Pojat löytyivät yhdeksän päivän jälkeen elossa.

2.7.2018 21:26

Ilosta kyynelehtivät omaiset esittelivät maanantaina illalla kuvia pojista, jotka löydettiin syvältä luolasta. Pojat ovat yhä jumissa tulvineen luolan perukoilla, mutta ainakin he ovat elossa ja heihin on saatu yhteys.

12 jalkapallokerhon poikaa ja heidän valmentajansa olivat jääneet tulvavesien yllättämiksi Thaimaan suurimpaan luolastoon maan pohjoisosassa yhdeksän päivää sitten.

– Kaikki 13 ovat turvassa ... me pidämme nyt heistä huolen, kunnes heidät voidaan siirtää pois, kertoi Chiang Rain maakunnan kuvernööri Narongsak Osottanakorn AFP:n mukaan toimittajille, jotka puhkesivat spontaaneihin taputuksiin ja ilon huutoihin.

– Toimitamme heidän luokseen ruokaa sekä sukeltamaan kykenevän lääkärin. En tosin tiedä, pystyvätkö he syömään heti, koska ovat olleet niin kauan nälässä.

Pitkään luolaston suulla poikiaan odottaneet omaiset puhkesivat riemuun, kun tieto poikien ihmepelastumisesta saatiin.

– Olen niin iloinen ... toivon hänen olevan fyysisesti ja henkisesti kunnossa, kertoi 12-vuotiaan Mongkolin vanhempi Tinnakorn Boonpiem.

– Kuulin tästä televisiosta. Olen niin onnellinen, etten pysty kuvailemaan, toinen omainen kertoi tv-kameroiden edessä kyynelten valuessa poskille.

Poikien perheenjäseniä saapui odottamaan luolan lähistölle. Kasvoilla näkyy iloa ja huojennusta.

Läheiset saivat nähdä ensimmäisen kuvan pojista yhdeksän päivää katoamisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?