Teinitytön ruumis löytyi pressulla peitetystä tynnyristä Australiassa – murhasta epäilty ei antautunut helpolla

Julkaistu:

Murhasta syytetään 34-vuotiasta miestä, joka oli tytön kanssa parisuhteessa.
Australiassa poliisi on ottanut kiinni miehen, jota epäillään 16-vuotiaan naisen brutaalista murhasta. Kiinniottoa edelsi 28-tuntinen piiritystilanne. Asiasta kertoo muun muassa The Guardian.

Brisbanessa asuneen Larissa Beilbyn ruumis löytyi keskiviikkona kaupungin eteläpuolella sijaitsevalta karavaanarialueelta pressulla peitetystä tynnyristä. Beilby oli ilmoitettu kadonneeksi päivää aikaisemmin, mutta Queenslandin poliisin mukaan hänet nähtiin viimeksi elossa 15. kesäkuuta. Beilby kuitenkin julkaisi sosiaalisessa mediassa vielä juhannusviikon maanantaina.

Murhasta epäilty Zlatko Sikorsky etsintäkuulutettiin viime keskiviikkona. Hänet löydettiin perjantai-iltapäivällä lomakohteenakin tunnetun Sunshine Coastin lähiöstä, missä hän oli lukkiutunut asuntoon. Poliisi joutui eristämään laajan alueen talon lähistöltä.


Piiritystilanne Alexandra Headlandin lähiössä kesti lopulta puuduttavat 28 tuntia. Sikorsky antautui poliisille lauantaina puoli seitsemän aikaan illalla. Queenslandin poliisin mukaan piiritystä edelsi erittäin monimutkainen ja pitkä neuvottelu epäillyn kanssa.

– Olen onnellinen, että saimme miehen pidätettyä ilman että hän, kukaan sivullinen tai kukaan poliiseista loukkaantui, totesi komisario Darryl Johnson The Guardianin mukaan.

Johnson kiitti myös Alexandra Headlandin asukkaita yhteistyöstä ja ymmärryksestä pitkän poikkeustilanteen aikana.


34-vuotiasta Sikorskya syytetään nyt murhasta. Australialaismedia ABC:n haastatteleman komisarion mukaan Sikorsky oli uhrinsa kanssa parisuhteessa. Murhan motiivista ei kuitenkaan ole tietoa.

Lisäksi poliisi syyttää kahta henkilöä Sikorskyn auttamisesta murhan jälkeen. 40-vuotias nainen auttoi Sikorskya pääsemään asuntoon, johon hän lukkiutui. Toinen auttajaksi syytetty on 38-vuotias mies.