”Maailma ei ole ennallaan ilman häntä” – Marylandin ampumisen uhrien läheiset muistelevat rakkaitaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Neljä Annapolisin torstaisen ampumisen uhria kuoli rakennuksessa, jossa ammuskelu tapahtui. Yksi kuoli myöhemmin sairaalassa.
Yhdysvalloissa Marylandin Annapolisissa ainakin viisi ihmistä on kuollut sanomalehtitalolla torstaina tapahtuneessa ampumisessa. Lisäksi ainakin kolme ihmistä on haavoittunut. Kuolonuhreista neljä sai surmansa tapahtumapaikalla ja yksi kuoli myöhemmin sairaalassa. Kaikki uhrit työskentelivät Capital Gazetten toimituksessa.

Uhrien perheenjäsenet ja kollegat muistelevat menehtyneitä yhdysvaltalaismediassa ja sosiaalisen median kanavissa.

Nuorien toimittajien mentori

Yksi uhreista on toimittaja John McNamara, 56, joka teki Capital Gazettessa pitkän, yli 20 vuoden pituisen uran, kertoo Washington Post. McNamara kirjoitti kirjan kirjan Marylandin yliopiston koripallosta yhdessä toimittaja David Elfin kanssa.
Lehden mukaan pitkän linjan journalisti oli monelle nuorelle toimittajalle mentori ja esikuva. Yksi heistä on nykyisin San Francisco Chronicle -lehdessä urheilutoimittajana työskentelevä Connor Letourneau, joka tapasi McNamaran ensimmäistä kertaa koripallopelissä.

– Hän oli sellaisen urheilutoimittajan ruumiillistuma, jonka jokainen aloitteleva toimittaja tahtoo tavata, luonnehti Letourneau, jonka mukaan McNamara auttoi useita nuoria toimittajia muun muassa lukemalla heidän juttujaan ja keskustelemalla sanomalehtialasta.

Twitterissä häntä muisteli myös kollega David Simon, joka kuvaili ystävänsä olleen huolellinen ja sitoutunut urheilutoimittaja.

Neljän lapsen äiti aloitti uransa muotialalla

Wendi Winters, 65, työskenteli lehdessä uutistoimittajana. Hän oli paitsi palkittu journalisti, myös neljän lapsen äiti. Buzzfeed kertoo, että Winters oli lähtöisin New Yorkista. Hän aloitti uransa muotialalla. Kun Winters muutti kaksi vuosikymmentä sitten Marylandiin, hän alkoi työskennellä vapaana toimittaja.
– Äitini oli upea nainen ja loistava toimittaja. Hänen elämänsä oli lahja kaikille, jotka hänet tunsivat, eikä maailma ole ennallaan ilman häntä. Me suremme, mutta yritämme samaan aikaan varmistaa, että voimme kaikki juhlia yhdessä äitimme upeaa elämää, tytär kommentoi.

Chicago Tribune -lehden mukaan Winters toimi vapaaehtoisena Punaisessa ristissä ja harrasti myös muun muassa partiotoimintaa.

Hiljainen pääkirjoitustoimittaja

Gerald Fischman, 61, oli lehden pääkirjoitustoimittaja ja työskenteli lehdelle 26 vuoden ajan. Washington Postin mukaan Fischman oli palkittu journalisti. Mies tunnettiin työyhteisössään hiljaisena, mutta kirjoituksissaan hän loisti.
– Hänen äänensä kirjoittajana oli paljon voimakkaampi kuin hänen puhuessaan. Hän oli ujo ja vältteli katsekontakteja, mutta kirjoittajana hänen äänensä oli itsevarma, kahdeksan vuotta Fishchmanin kollegana työskennellyt Elisha Sauers kuvailee.

Miestä jäävät kollegojen lisäksi kaipaamaan hänen oopperalaulajavaimonsa ja tytärpuoli.

Hiljattain työssään aloittanut perheenäiti

Rebecca Smith, 34, työskenteli lehdessä myyntiassistenttina, hänen vastuualueenaan oli mainonnan koordinointi. Smith oli pienen tytön äiti ja kihloissa kumppaninsa kanssa. Baltimore Sunin mukaan Smith nautti ajastaan perheen kanssa, mutta oli omistautunut myös työlleen.
Buzzfeed kirjoittaa, että Smith oli aloittanut työskentelyn toimituksessa marraskuussa. Capital Gazetten markkinointijohtaja Marty Paddenin mukaan hän oli kuitenkin nopeasti ottanut paikkansa uudessa työyhteisössä.

– Hän oli hyvin huomaavainen ihminen ja tuntui nauttivan työskentelystä media-alalla.

Huumorintajuinen kolumnisti

Robert Hiaasen, 59, työskenteli kolumnistina. Hän aloitti Baltimore Sunissa 1990-luvun alussa featuretoimittajana ja siirtyi Capital Gazetteen vuonna 2010. Hiaasen on myös opettanut Marylandin yliopistossa journalismia. Hän oli naimisissa ja pariskunnalla on kolme lasta.


Niin ikään kolumnistina Miami Heraldissa työskentelevä veli Carl Hiaseen vahvisti Buzzfeedin mukaan veljensä kuoleman Facebookissa.

– Kutsuimme häntä isoksi Robiksi, koska hän oli pitkä, mutta hänen suuri sydämensä ja huumorintajunsa teki hänestä suuremman ihmisen kuin kukaan meistä, veli kirjoittaa.