He kuolivat Marylandin Capital Gazette -lehteen kohdistuneessa ammuskelussa – kaikki uhrit olivat toimituksen työntekijöitä

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Kolme uhreista oli miehiä, kaksi naisia.
Yhdysvalloissa Marylandissa ainakin viisi ihmistä on kuollut sanomalehtitalolla tapahtuneessa ampumisessa. Lisäksi ainakin kolme ihmistä on haavoittunut. Kuolonuhreista neljä sai surmansa tapahtumapaikalla ja yksi kuoli myöhemmin sairaalassa.

Ampuminen tapahtui torstaina iltapäivällä paikallista aikaa. CNN:n mukaan ampuminen tapahtui Capital Gazette -sanomalehden toimituksessa.

Kaikki viisi Marylandin ammuskelun vuoksi kuollutta työskentelivät sanomalehdessä. Anna Arundelin piirikunnan poliisiasema julkaisi uhrien nimet, kertovat CNN ja Buzzfeed. Suurin osa heistä teki toimituksellista työtä, joukossa kuoli myös lehden kaupallisella puolella työskennellyt nainen.

Robert Hiaasen, 59, työskenteli kolumnistina. Hiaasen tunnettiin Buzzfeedin mukaan huumoristaan. Hän aloitti Baltimore Sunissa 1990-luvun alussa featuretoimittajana ja vuonna 2010 hän siirtyi Capital Gazetteen. Hiaasen on myös opettanut uransa aikana Marylandin yliopistossa journalismia. Hiaasen oli naimisissa, ja hänellä on kolme lasta.

Wendi Winters, 65, työskenteli uutistoimittajana. Hän oli paitsi palkittu journalisti, myös neljän lapsen äiti. Buzzfeed kertoo, että Winters oli lähtöisin New Yorkista. Winters aloitti uransa muotialalla. Hän muutti kaksikymmentä vuotta sitten Marylandiin.

Gerald Fischman, 61, oli lehden pääkirjoitustoimittaja ja työskenteli lehdelle 26 vuoden ajan. Washington Postin mukaan Fischman oli palkittu journalisti.

John McNamara, 56, oli kokenut toimittaja, joka kirjoitti Capital Gazettelle yli 20 vuoden verran, kertoo Washington Post. McNamara kirjoitti niin paikallisesta politiikasta kuin urheilustakin, joka oli hänen intohimonsa. McNamara oli naimisissa.

Rebecca Smith, 34, työskenteli lehdessä myyntiassistenttina. Hänen vastuualueenaan oli mainonnan koordinointi. Smithillä oli lapsia ja hän oli kihloissa kumppaninsa kanssa. Buzzfeed kirjoittaa, että Smith oli aloittanut työskentelyn toimituksessa marraskuussa.

Poliisin mukaan ampumisesta epäilty on valkoihoinen mies. Epäilty ampuja on saatu kiinni, mutta motiivista ei ole kerrottu vielä mitään. Viranomaiset löysivät epäillyn pöydän alta.

Poliisilla on tiedossa miehen henkilöllisyys, mutta viranomaiset eivät ole kertoneet sitä julkisuuteen. Poliisin mukaan ampumisessa käytettiin pitkäpiippuista asetta, joka voi tarkoittaa joko kivääriä tai haulikkoa.

Poliisi kertoo lisäksi löytäneensä rakennuksesta mahdollisen räjähteen ja poliisin pommiryhmä saapui paikalle, kertoo muun muassa CNN.