Keski-Afrikan tasavalta: vararikkoon joutuneen Boris Beckerin diplomaattipassi on väärennös - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Keski-Afrikan tasavalta: vararikkoon joutuneen Boris Beckerin diplomaattipassi on väärennös

Takavuosien tennistähti on yrittänyt välttää oikeudenkäynnin vedoten diplomaattiseen koskemattomuuteen.

Entinen tennistähti Boris Becker ja Keski-Afrikan tasavallan presidentti Faustin Archange Touadera tapasivat Brysselissä huhtikuussa.

20.6.2018 3:30

1970- ja 1980-lukujen suurimpiin tennistähtiin kuuluneen saksalaisen Boris Beckerin diplomaattipassi on väärennös, kertoo Keski-Afrikan tasavallan ulkoministeri uutistoimisto Reutersille. Viime vuosina pahoihin talousvaikeuksiin ajautunut Becker on pyrkinyt välttämään oikeudenkäynnin Britanniassa vedoten diplomaattiseen statukseen.

Kopion Beckerin passista nähnyt ulkoministeri Charles Armel Doubane kuvaili sitä ”kömpelöksi väärennökseksi”.

– Passissa oleva allekirjoitus ei ole minun ja sen numero kuuluu sarjaan joka varastettiin siirtymähallinnon aikana, Doubane sanoo.

Hänen mukaansa maa aikoo selvittää, mistä Becker on passinsa saanut. Becker nimitettiin keväällä Keski-Afrikan tasavallan urheilulähettilääksi.

Pahaan velkakierteeseen ajautunut Becker, 50, ajautui konkurssiin vuonna 2017. Aiemmin hänen on uutisoitu kadottaneen vanhoja mestaruuspokaaleitaan, jotka toivoi voivansa myydä velkojensa maksamiseksi. Rahan keräämiseksi hän on huutokaupannut jopa hikinauhojaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?