5-vuotias lapsi kaatoi taideteoksen Yhdysvalloissa – vanhemmat saivat pian 132 000 dollarin laskun

ABC Newsin mukaan veistoksen tekeminen oli vienyt taiteilijalta kaksi vuotta.

17.6.2018 4:53

Vanhemmat saivat Kansasin osavaltiossa Yhdysvalloissa 132 000 dollarin eli noin 114 000 euron laskun sen jälkeen, kun heidän 5-vuotias poikansa oli rikkonut taideteoksen hääjuhlan yhteydessä paikallisessa yhteisökeskuksessa. Asiasta kertoo ABC News verkkosivuillaan.

Valvontakameran tallentamalla videolla näkyy, kuinka pieni lapsi kurottaa kohti Aphrodite di Kansas City -veistosta ja se kaatuu. Pari päivää tapahtuneen jälkeen perhe sai Overland Parkin vakuutusyhtiöltä jättilaskun.

– Olette vastuussa alaikäisen lapsen valvonnasta. Valvonnan laiminlyöntiä voidaan pitää piittaamattomuutena, kirjeessä todettiin.

Pojan äiti Sarah Goodman yllättyi vaatimuksesta ja piti kirjeen sanamuotoa loukkaavana.

– Aivan kuin he olisivat pitäneet sitä rikospaikkana, hän sanoi.

Taiteilija Bill Lyons kertoi ABC Newsille, että veistoksen tekeminen kesti noin kaksi vuotta. Hän tarkasti pahoin vahingoittuneen teoksen itse ja tuli siihen tulokseen, ettei sitä voi enää korjata.

Kaupungin viranomaisten mukaan teos ei ollut ”pysyvästi kiinnitetty”, mutta se oli liitetty jalustaan. He huomauttavat, ettei kyseessä ollut ”interaktiivinen teos”.

– Meillä on ollut siellä muita teoksia, eikä ongelmia ole ollut. Emme ole kokeneet tällaista tilannetta. Lapset eivät ole kiivenneet teoksiimme, tiedottaja Sean Reilly kommentoi.

Goodmanin mielestä veistos olisi pitänyt kiinnittää paremmin. Lisäksi hän kiistää kaupungin väitteen siitä, ettei lasta valvottu.

[video]

[/video]

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?