Trumpin entinen kampanjapäällikkö vankilaan – presidentti jyrähti Twitterissä: ”Hyvin epäoikeudenmukaista” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin entinen kampanjapäällikkö vankilaan – presidentti jyrähti Twitterissä: ”Hyvin epäoikeudenmukaista”

Julkaistu: 15.6.2018 21:44

Seuraavassa tviitissään Trump sivalsi mediaa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitää entisen kampanjapäällikkönsä Paul Manafortin passittamista vankilaan ”hyvin epäoikeudenmukaisena”.

Trump kommentoi Manafortin tapausta Twitterissä.

– Vau, miten kova tuomio Paul Manafortille, joka on edustanut Ronald Reagania, Bob Dolea ja monia muita huippupoliitikkoja ja -kampanjoita. En tiennyt, että Manafort oli joukon pää. Miten on Comeyn, kieron Hillaryn ja kaikkien muiden laita? Hyvin epäoikeudenmukaista!

Alle kymmentä minuuttia ensimmäisen tviitin jälkeen Trump jatkoi aiheesta.

– Minun on täytynyt päihittää 17 hyvin taitavaa ihmistä, mukaan lukien Bushien dynastia, sitten minun täytyi päihittää Clintonin dynastia, ja nyt minun täytyy päihittää huijarien noitavaino ja kaikki epäreilut ihmiset, jotka liittyvät tarkastajan raporttiin... eikä pidä unohtaa valeuutismediaa. Se ei koskaan lopu!

Paul Manafort saapui oikeustalolle tänään perjantaina.

Trump on jo aiemmin kutsunut Manafortiin liittyvää tutkintaa noitavainoksi.

Entinen kampanjapäällikkö Manafort määrättiin tänään vankilaan odottamaan oikeudenkäyntiä.

Manafortia syytetään muun muassa rahanpesusta, toiminnasta ulkomaisen hallinnon lobbarina ilman rekisteröitymistä ja vääristä todistajalausunnoista.

Perjantaina tuomari määräsi Manafortin vangittavaksi. Syynä ovat uudet syytteet, joiden mukaan Manafort on yrittänyt vaikuttaa juttunsa todistajiin.

Manafort oli ollut kotiarestissa miljoonatakuita vastaan.

Tuomari Amy Berman Jackson sanoi, ettei hänellä ole vaihtoehtoja.

– Nyt ei olla koulussa. En voi viedä hänen kännykkäänsä, Berman Jackson sanoi CNN:n mukaan.

Manafortia on tutkittu osana erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkintaa, jossa selvitetään, oliko Trumpin vaalikampanjalla yhteyksiä Venäjään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?