Ulkomaat

James Comey oikeusministeriön selvityksestä: ”Päätelmät ovat kohtuullisia”

Julkaistu:

FBI:n entinen johtaja James Comey on kommentoinut tuoreeltaan oikeusministeriön selvitystä, josta julkaistiin osia tänään.
James Comey kertoi Twitterissä, että kunnioittaa oikeusministeriön selvityksen tuloksia.

– Päätelmät ovat kohtuullisia, vaikka olenkin eri mieltä joidenkin kanssa. Hyväuskoiset ihmiset saattavat nähdä tällaisen ennennäkemättömän tilanteen eri lailla. Rukoilen, ettei yhdenkään johtajan tarvitse kohdata tätä uudelleen, Comey kirjoitti.
Comey kommentoi tapausta myös New York Timesissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa. Siinä hän kehui selvityksen ammattimaisuutta.

– Selvityksessä käytiin läpi FBI:n toimintaa mikroskoopin kanssa, eikä siinä löytynyt todisteita siitä, että puolueellisuus olisi vaikuttanut tutkintaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Raportista käy myös ilmi, että Hillary Clintonia vastaan ei voitu nostaan syytteitä, kuten mekin olimme päätelleet.

Selvityksen mukaan Comey ei noudattanut kaikkia FBI:n toimintatapoja, vaan aika ajoin rikkoi normeja ”dramaattisesti”.

Comey ei kuitenkaan ollut selvityksen mukaan puolueellinen, kun hän lähetti kongressin jäsenille kirjeen kaksi viikkoa ennen syksyn 2016 presidentinvaaleja. Kirjeessä hän kertoi, että Clintonin sähköpostikohun tutkinta avataan uudelleen.

Demokraattien mukaan selvityksen uudelleen avaaminen ja siitä kertominen julkisuuteen vahingoitti Clintonin kampanjaa Donald Trumpia vastaan. Samaan aikaan FBI:lla oli tutkinta Trumpin vaalikampanjan Venäjä-yhteyksistä. Näistä ei kuitenkaan kerrottu julkisuuteen.

Comeyta ovat kritisoineet myös republikaanit ja Trump. Comey kertoi vain kaksi päivää ennen syksyn vaaleja, ettei uusi Clinton-selvitys johda syytteisiin. Trumpin mukaan Comey päästi Clintonin liian helpolla.

Trump antoi lopulta Comeylle potkut tammikuussa 2017. Trump on kritisoinut Comeyta paljon sen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt