Ulkomaat

Tuntemattoman pikkutytön ruumis löytyi tien varrelta Ranskassa – yli 30 vuotta myöhemmin nuoren miehen DNA johdatti julman surman jäljille

Julkaistu:

Kaksi vuotta sitten väkivaltarikoksista pidätetyn nuorukaisen DNA-näyte on johtanut Ranskaa vuosikymmeniä vaivanneen mysteerin ratkeamiseen.
Ranskalaisen Bloisin kaupungin läheltä, A10-moottoritien varresta, löydettiin elokuussa 1987 pienen tytön ruumis. BBC:n mukaan tytön arvioitiin olleen kuollessaan 3–5-vuotias, ja hänen huopaan kääritystä ruumiistaan löytyi merkkejä väkivallasta.

Tutkinnassa kuultiin tuhansia ihmisiä ja tytön henkilöllisyyden selvittämiseksi levitettiin ympäriinsä 150 000 julistetta. Tutkijat kävivät läpi myös koulujen, sairaaloiden ja sosiaaliviranomaisten rekistereitä.


Kukaan ei kuitenkaan tuntunut kaipaavan lasta tai edes tietävän, kuka hän oli. Tytön henkilöllisyyttä ei saatu selville, ja hänet jouduttiin hautamaan nimettömänä lähellä löytöpaikkaa sijaitsevalle Suèvresin hautausmaalle.

Ranskalaiset antoivat tytölle kutsumanimen ”A10:n pieni marttyyri”. Tytön haudalle on viety edelleen säännöllisesti kukkia, ja hautakiveen on kaiverrettu teksti ”Tässä lepää enkeli”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuosikymmeniä pimeänä pysyneen tapauksen tutkinta aloitettiin uudelleen vuonna 2012. Tuolloin poliisi julkaisi tytön ruumiista otetun kuvan ja pyysi ihmisiltä apua hänen tunnistamisekseen.
Mysteeri alkoi kuitenkin purkautua vasta vuonna 2016. Le Figaron mukaan tuolloin pidätettiin Villers-Cotterêtsin pikkukaupungissa nuori mies, joka oli syyllistynyt väkivaltarikoksiin.

Mieheltä otettu DNA-näyte paljasti, että hän oli ”A10:n pienen marttyyrin” veli.

– Yhtäkkiä tuli osuma. Pienen tytön DNA sopi yhteen, tutkintaa lähellä oleva lähde kertoi Le Figarolle.


Tiistaina, 31 vuotta ruumislöydön jälkeen, poliisi pidätti suunnilleen kuusikymppiset naisen ja miehen, jotka on nyt tunnistettu tytön vanhemmiksi. Aisnen alueella sekä Pariisin esikaupunkialueella Seine-Saint-Denisissä pidätettyjä vanhempia epäillään muun muassa murhasta.

Poliisi on ollut vaitonainen tutkinnan uusista käänteistä, mutta Le Figaron lähteiden mukaan lapsen isä olisi kertonut kuulusteluissa, että tyttö oli kuollut hänen vaimonsa tekemän väkivallan seurauksena. Pariskunta ei tiettävästi elä enää yhdessä.

Lähteiden mukaan tyttö olisi syntynyt heinäkuussa 1983, jolloin hän olisi ehtinyt täyttää neljä vuotta juuri ennen kuolemaansa. Hänellä uskotaan olevan kuusi sisarusta.