Ulkomaat

Ainutlaatuinen video julki Pohjois-Koreassa – tällaisia kuvia Kim Jong-unista on tuskin koskaan maassa nähty

Julkaistu:

Pohjois-Korean KCTV esitti torstaina ainutlaatuisen 42-minuuttisen dokumentin.
Pohjois-Korean valtion televisio on esittänyt Kim Jong-unin Singaporen huippukokousmatkalta ennennäkemätöntä kuvamateriaalia. Uutiskanava CNN:n mukaan torstaina esitetty 42 minuutin dokumentti poikkeaa maan tv:ssä normaalisti esitettävistä totisista ohjelmista, ja se sisältää runsaasti kuvamateriaalia, jollaista pohjoiskorealaiset eivät todennäköisesti näe joka päivä.

Videolla näkyy Kim rentoutuneena loistohotellissaan, iltakävelyllä Singaporen Marina Bay Sandsin viihdekeskuksen kattouima-altailla sekä Sentosan saaren puutarhoissa.
  • Yllä olevalla videolla kooste Pohjois-Korean KCTV-kanavan julkaisemasta materiaalista.
Pohjois-Koreassa on juhlittu huippukokouksen saavutuksia ja muun muassa sitä, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tarjosi maalle myönnytyksenä sotaharjoitusten lopettamista Etelä-Korean kanssa.

Pohjois-Koreassa esitetty dokumentti kuvaa Kimin matkaa lähdöstä paluuseen, jolloin häntä vastassa oli lippuja ja kukkia heiluttavia pohjoiskorealaisia. Menomatkalla Kim muun muassa tutkii videolla papereitaan Kiinalta käyttöön saadun Boeing 747 -koneen pöydän ääressä.

Sen jälkeen alkaa epätyypillisempi materiaali, kun Kim saapuu Singaporeen ja matkaa luksuslimusiinillaan ylelliseen St. Regis -hotelliin. Kuvat ovat ainutlaatuisia, sillä ainoastaan pohjoiskorealainen kuvausryhmä sai taltioida hänen saapumisensa, ja hotellin muita asiakkaita kiellettiin kuvaamasta hotellia Kimin vierailun aikana.

Pohjois-Korean videolla on tyystin toisenlainen tunnelma, sillä kaikkialle minne Kim menee, uteliaat paikalliset ovat kännykät ojossa ottamassa kuvia ja videoita hymyilevästä ja heiluttavasta johtajasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pohjois-Koreassa on tuskin juurikaan aiemmin nähty kuvia kattouima-altaista ja taianomaisista valoshowsta ja puutarhoista, joihin Kim tutustui Singaporessa. Videolla painotetaan CNN:n mukaan, että Kim oli vaikuttunut ”kauniista ja puhtaasta” kaupungista, ja että johtaja sai matkallaan ”paljon tietoa ja kokemuksia eri aloilta tulevaisuutta varten”. Ulkomaiden saavutusten kuvailu tällä tavalla on harvinaista Pohjois-Koreassa.

Videolla kuullaan koko ajan mahtipontista musiikkia ja sen juontaa Pohjois-Korean KCTV:n kuuluisa uutistenlukija Ri Chun-hee tyypillisellä hehkutuksellaan. Tämä kertoo Kimillä olleen jo ”lukemattomia” tapaamisia maailman johtajien kanssa, mutta erityisesti tämä on herättänyt huomiota kaikkialla maailmassa.

– Kadut olivat täynnä ihmisiä, jotka osoittivat ihailuaan suurta johtajaa kohtaan siitä, kuinka nerokkaasti hän johtaa monimutkaista ja täynnä tapahtumia olevaa kansainvälistä politiikkaa, Ri sanailee videolla.

Video näyttää myös Kimin ja Trumpin tapaamisesta kuvaa neuvottelupöydästä sekä työlounaalta. Johtajien kahdenkeskiseen 40-minuuttiseen tapaamiseen ei kuitenkaan Pohjois-Korean mediallakaan ollut asiaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt