Ulkomaat

Trump vähätteli Pohjois-Korean tilannetta Foxin haastattelussa: ”On paljon muitakin, jotka ovat tehneet pahoja asioita”

Julkaistu:

Trumpin mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on ”terävä kaveri ja mahtava neuvottelija”. Suhdettaan Kimiin hän kuvaili ”erittäin hyväksi”.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kommentoinut Pohjois-Korean ihmisoikeustilannetta Fox-kanavan haastattelussa. Trump antoi haastattelun Special Report -ohjelman toimittajalle Bret Baierille Air Force One -lentokoneestaan käsin ennen Singaporen huippukokouksesta poistumistaan.

Foxin mukaan haastattelun perusteella vaikuttaa siltä, että presidentti on valmis jättämään ihmisoikeuskysymyksen huomiotta saavuttaakseen ydinaseriisuntaa koskevan sopimuksen. Trump kertoi pitävänsä Yhdysvaltojen viimeisimpiä ponnisteluja menestyksenä vasta sitten, kun Pohjois-Korea todella luopuu ydinaseistaan.


– Tavallaan olemme jo tehneet jotakin hyvin historiallista. Mutta minulle se on menestys vasta sitten, kun se saadaan tehtyä, Trump sanoi.

Omaa suhdettaan Pohjois-Korean johtajaan Kim Jong-uniin Trump kuvaili ”erittäin hyväksi”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Me ymmärrämme toisiamme, Trump sanoi.

Lue lisää: Pohjois-Korean media raportoi huippukokouksesta Kim Jong-unin voittona – ”Ydinaseriisunta oli vain lisäke”

”Hän on kova kaveri”

Jo aiemmin huippukokouksen yhteydessä Trump luonnehti Kimiä ”erittäin lahjakkaaksi”. Toimittaja Baier muistutti presidenttiä Pohjois-Korean johtajan maineesta raakana hallitsijana.

– Kutsutte ihmisiä joskus tappajiksi, ja hän on tappaja. Hän selvästikin teloittaa ihmisiä, Baier sanoi.


– Hän on kova kaveri. Hei, kun otat vallan maassa, kovassa maassa, jossa on kovia ihmisiä, ja sinun täytyy ottaa se isältäsi, en välitä, kuka olet, mikä olet tai kuinka paljon etuja sinulla on. Jos pystyt tekemään sen 27-vuotiaana, olet yksi 10 000:sta, joka kykenee tekemään sen. Joten hän on hyvin terävä kaveri ja mahtava neuvottelija, Trump vastasi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Pääkirjoitus: Pohjois-Korean hirmuhallintoa ei saa päästää vähällä

– Mutta hän on silti tehnyt joitakin todella pahoja asioita, Baier hiillosti Trumpia edelleen.

– Joo, mutta on myös paljon muita ihmisiä, jotka ovat tehneet joitakin todella pahoja asioita. Tarkoitan, että voisin käydä läpi paljon maita, joissa on tehty paljon pahoja asioita, Trump vastasi.
Singaporen huippukokouksen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa Trump kertoi, että ihmisoikeusasioita oli käsitelty kahdenkeskisissä neuvotteluissa, tosin hänen omien sanojensa mukaan ”jokseenkin lyhyesti”.

Daily Beast -verkkolehti muistutti Trumpin haastattelusta kertovassa jutussaan, että presidentti antoi vastaavia lausuntoja Venäjää koskien viime vuonna. Tuolloin Foxin toimittaja Bill O’Reilly kuvaili Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ”tappajaksi” Trumpille, joka oli juuri kertonut kunnioittavansa miestä.

– On paljon tappajia. Meillä on paljon tappajia. Mitä luulet, onko oma maamme niin viaton? Trump sanoi tuolloin.

Lue myös: Valkoinen talo julkaisi kohuvideon, jonka Trump näytti Kim Jong-unille iPadiltaan

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt