Ulkomaat

Venäjä käynnisti 30 000 sotilaan harjoitukset lähellä MM-kisakaupunkeja – harjoittelevat joukkotuhoaseiden torjuntaa

Julkaistu:

Moskovan, Pietarin, Nizhni Novgorodin ja Kaliningradin jalkapallokisakaupunkien tuntumassa harjoitellaan Venäjän ilmoituksen mukaan joukkotuhoaseiden torjuntaa.
Venäjä käynnisti keskiviikkona läntisessä sotilaspiirissään ja Itämeren laivastossaan massiiviset joukkotuhoaseiden torjuntaharjoitukset, Venäjän media kertoo siteeraten sotilaspiirin virallista tiedotetta.

Uutistoimisto Tassin mukaan yli 30 000 sotilasta osallistuu harjoituksiin. Mukana on sotilaita, jotka ovat erikoistuneet puhdistamaan ympäristöä oletetun ydinasehyökkäyksen tai kemiallisen tai biologisen aseen käytön jäljiltä.

Sotilaiden kerrotaan harjoitelleen jo oletetusti käytetyn joukkotuhoaseen tunnistamista, sen vaikutuksen neutralisointia ja ympäristön sekä teknisten laitteiden puhdistamista.

Venäjän puolustusministeriön mukaan sotilaslentokentille on tuotu myös joukkotuhoaseiden torjuntaan tarvittavaa erikoiskalustoa. Lisäksi kerrotaan, että harjoituksessa on mukana ”Iskander-M-ohjusten sekä S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien kuljetusalustoja”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Venäjä ei ole kertonut syytä, miksi se käynnisti harjoituksen juuri MM-jalkapallokisojen aattona. Kaiken lisäksi harjoitusten alueelle osuu monta MM-kisakaupunkia, kuten Pietarin, Moskova, Nizhni Novgorod ja Kaliningrad.


MM-kisojen avajaiset pidetään tänään torstaina. On mahdollista, että joukkotuhoaseharjoitukset on ajateltu osaksi kisojen turvatoimia. Kääntöpuolena on se, että sotilasharjoitusten pitäminen yhtä aikaa jalkapallokisojen aikana on omiaan muistuttamaan maailmaa siitä, kuinka aggressiivisesti Venäjä on käyttäytynyt viime vuosina esimerkiksi Krimin kaappauksen ja Itä-Ukrainan sodan osalta.

Virallisen ilmoituksen mukaan harjoitus tapahtuu läntisen sotilaspiirin seuraavissa kohteissa: Moskova ja Pietari sekä Moskovan, Leningradin, Kaliningradin, Voronezhin, Kurskin, Smolenskin, Ivanovskin, Pskovin ja Nizhni Novgorodin alueet.

Jo aiemmin julkisuuteen tuli tieto, että Venäjä on käynnistänyt yllätysharjoitukset Barentsinmerellä. Lue lisää näistä harjoituksista tästä jutusta.

Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Näin hautaat humpuukin – 10 tapaa tunnistaa väite, jonka uskominen voi vain tehdä haittaa terveydellesi
  Hyvä olo
 3. Tapparan fanit odottivat tätä hetkeä kuumeisesti lähes 30 vuotta – ”Parempi myöhään kuin ei milloinkaan”
  SM-liiga
 4. Satoja ihmisiä jäi porttien taakse Ykkösen kärkiottelussa Helsingissä – ”Ei ollut riittävästi järjestyksenvalvojia”
  Jalkapallo
 5. David Hasselhoff, 66, julkaisi kuvia häistään – intiimi juhla järjestettiin vain lähipiirille: 38-vuotias morsian ihastutti pitsiluomuksessa
  Viihde
 6. Hurja takaa-ajotilanne Porissa – kovakuntoinen konstaapeli juoksi pakoon pyörällä yrittäneen karkulaisen kiinni
  Kotimaa
 7. Tunti sitten
 8. Porissa keksittiin huikea malli, jolla kouluista ylijäänyt ruoka jaetaan käyttöön – monta hyvää vaikutusta
  Ajankohtaista
 9. Hämmästyttävä arkistolöytö paljastaa uutta tietoa yleisurheilua järisyttäneestä vallankumouksesta – katso kuva
  Yleisurheilu
 10. Sisilia on paljon muutakin kuin mafian tyyssija: Valitse jännittävä Palermo, romanttinen Taormina tai ikuinen Syrakusa
  Matkat
 11. Kalajoen kuolonkolari jätti voimakkaan jäljen seismogrammiin – asiantuntija IS:lle: ”Näin selkeät signaalit ovat harvinaisia”
  Kotimaa
 12. Kuvat: José Mourinhon päreet paloivat täysin Chelseaa vastaan – järjestyksenvalvojat tulivat väliin
  Valioliiga
 13. Näytä lisää