Jackson, 6, sanoi viimeisen kerran hyvää yötä kuolevalle pikkusiskolleen – koskettava kuva levisi maailmalle

– Pienen pojan ei pitäisi joutua sanomaan hyvästejä rikoskumppanilleen, leikkitoverilleen, parhaalle ystävälleen, pikkusiskolleen. Näin ei pitäisi olla. Mutta tällainen on särkynyt maailma, jossa me elämme.

13.6.2018 17:59

Nämä sanat yhdysvaltalainen Matt Sooter kirjoitti ottamansa kuvan tekstiksi reilu viikko sitten, ennen kuin painoi Facebookissa julkaisunappia. Liikuttavassa kuvassa Sooterin poika Jackson, 6, silittää sairaalavuoteella nukkuvan pikkusiskonsa Addyn, 4, otsaa.

Kuvan ottamisen jälkeisenä yönä Sooterin perhe joutui kohtaamaan sen pahimman: lapsen kuoleman. Pienelle Addylle menehtyminen merkitsi pitkän taistelun päättymistä, sillä hän oli jo pari vuotta sairastanut harvinaista aivorungon syöpää, joka tunnetaan kirjainlyhenteellä DIPG.

Sooterin ottama kuva on koskettanut monia syvästi, minkä vuoksi se on levinnyt vauhdilla sosiaalisessa mediassa. Kuvassa Jackson sanoo viimeisen kerran hyvää yötä siskolleen, jonka tila oli huonontunut nopeasti viimeisinä päivinä.

– Todennäköisesti hänellä ei ole enää paljoa aikaa jäljellä. Jos perheenjäsenemme ja läheiset ystävämme tuntevat haluavansa hyvästellä hänet, kehotamme olemaan meihin nopeasti yhteydessä. Rukoilkaa Jacksonin puolesta. Jackson ei halua jättää häntä, emmekä pakota häntä tekemään niin. Rukoilkaa puolestamme, Sooter kirjoitti.

”Hyvästi, sisko”

Washington Post haastatteli Sooteria kertoakseen tarinan laajalle levinneen koskettavan kuvan takaa. Sooter kertoi lehdelle, että Jackson tiesi, että hänen sisarellaan oli kasvain ja että tämä kuolisi, jos se jatkaa kasvamistaan.

Poika oli isänsä mukaan surullinen asiasta, mutta samalla iloinen siitä, että ”Addy tulisi olemaan Jeesuksen kanssa”. Sooterin mukaan kuvan ottamisesta kului noin 20 minuuttia, kun tytön hengitys muuttui hitaammaksi, työläämmäksi ja epätasaiseksi.

– Hän avasi silmänsä muutaman kerran, mutta hän ei ollut johdonmukainen, Sooter kertoi.

Seuraavat tunnit Sooter ja hänen puolisonsa Chandra istuivat hiipuvan lapsensa vierellä.

Addy päästi irti elämästä kello yhdeltä aamuyöllä.

Perhe päätti kolme tuntia myöhemmin lähteä sairaalasta, ja silloin myös Jackson jouduttiin herättämään.

– Kerroimme Jacksonille, että hän oli menehtynyt – että häntä ei enää sattunut ja että hän oli nyt Jeesuksen luona. Jackson sanoi: ”hyvästi sisko”, ja sitten menimme autolle, Sooter kertoi.

Vielä samana aamuna Sooter julkaisi Facebookissa toisen kuvan. Siinä pieni Addy esiintyy keltainen mekko yllään ja hellehattu päässään mietteliään näköisenä.

– Hän siirtyi tästä elämästä seuraavaan juuri niin kuin oli elänytkin: itsepäisenä, mutta myös rauhallisena, perheensä ympäröimänä. Lopussa hän ei enää tuntenut tuskaa, Sooterin kirjoittama kuvateksti kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?