Yhdysvallat ei äänittänyt Trumpin ja Kimin keskustelua – Trump tyynnyttelee: ”Minulla on yksi parhaista muisteista”

Donald Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamisesta ei välttämättä koskaan saada tarkkaa tietoa, koska tilaisuutta ei nauhoitettu.

13.6.2018 11:12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat tiistaina historiallisessa huippukokouksessa, jossa johtajat keskustelivat kahden kesken suljettujen ovien takana.

Kokouksen jälkeen USA:n presidentti piti lehdistötilaisuuden. Konferenssissa toimittaja kysyi Trumpilta, oliko 38 minuutin keskustelua Kimin kanssa nauhoitettu.

Business Insider sai haltuunsa Valkoisen talon litteroinnin tilanteesta. Siinä selviää, että kysymyksen aikana Trump kääntyi ulkoministerin Mike Pompeon puoleen varmistamaan, oliko kahdenkeskeistä keskustelusta pöytäkirjaa. Pompeo vastasi, että keskustelua ei nauhoitettu.

Donald Trump puhui toimittajille kokouksen jälkeen Capella hotellissa Sentosan saarella Singaporessa.

Toimittaja kysyi presidentiltä myös, jäikö keskustelusta minkäänlaisia muistiinpanoja, mutta presidentti ei ollut varma siitäkään.

– Meillä on todennäköisesti joitain muistiinpanoja. Mutta heillä (Pohjois-Korea) on itse asiassa yksityiskohtaiset muistiinpanot. Meillä oli hieno keskustelu. Se oli hyvin sydämellinen, kommentoi Trump.

Kun presidentiltä kysyttiin, miten hän voi todentaa, että muistiinpanoja oli tehty, presidentti vastasi:

– Minun ei tarvitse. Minulla on yksi kaikkien aikojen parhaimmista muisteista.

Ilman äänitteitä ainoaksi todisteeksi suljettujen ovien takana käydystä keskustelusta Kimin kanssa Trumpin hallinnolle jäävät tulkin tekemät muistiinpanot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?