Ulkomaat

Eteläkorealaiset lehdet optimistisia Trumpin ja Kimin tapaamisen tuloksista

Julkaistu:

Eteläkorealaiset optimistisia huipputapaamisen tulosten suhteen.
Useimmat eteläkorealaiset lehdet suhtautuivat varovaisen optimistisesti Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamiseen Singaporessa.

Kim ja Trump allekirjoittivat Singaporessa sopimuksen, jossa he sitoutuvat lavein sanakääntein edistämään Korean niemimaan rauhaa.

Lehdet kyseenalaistivat muun muassa konkreettisen aikataulun puuttumista, mutta pitivät sopimusta askeleena oikeaan suuntaan.

Keskustalainen päivälehti Hankook Ilbo toi esille, että sopimuksesta oli jätetty pois Yhdysvaltojen vaatimus Pohjois-Korean täydellisestä ydinaseriisunnasta. Lehden mukaan kokousta seuraisi kuitenkin jatkoneuvotteluita ja se totesi pysyvän rauhan Etelä- ja Pohjois-Korean välillä "vasta alkaneen".
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Konservatiivinen päivälehti Chosun Ilbo luonnehti sopimusta absurdiksi. Lehti syytti Trumpia siitä, että hän oli luvannut lopettaa Yhdysvaltojen vuosittaiset yhteiset sotaharjoitukset Etelä-Korean armeijan kanssa ennen kuin Pohjois-Korea edes olisi aloittanut ydinaseriisuntansa.

Samoilla linjoilla oli konservatiivinen oppositiopuolue Liberty Korea Party, jonka johtaja kutsui kokousta "suureksi epäonnistumiseksi".

Vasempaan kallellaan olevan Hankyoreh-lehden pääkirjoituksessa kokousta sen sijaan ylistettiin loistavaksi muutokseksi Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean suhteessa.