Trumpin ja Kimin kahdenkeskinen tapaaminen ohi – mitä suljettujen ovien takana tapahtui? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin ja Kimin kahdenkeskinen tapaaminen ohi – mitä suljettujen ovien takana tapahtui?

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un keskustelivat ennakkosuunnitelman mukaisesti kahden kesken noin 45 minuutin ajan.

12.6.2018 5:37

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat toisensa kahden kesken suljettujen ovien takana mukanaan vain tulkit. Ensimmäisen tutustumistapaamisen oli alun perin määrä kestää noin 45 minuuttia ja aikataulu piti varsin tarkasti.

Ensimmäisten keskustelujen sisällöstä ei ole kerrottu mitään julkisuuteen.

Tapaamisen jälkeen johtajat istuivat delegaatioineen varsinaisen kokouspöydän ääreen vastakkain. Kuvaajat päästettiin aluksi paikalle, ja Trumpin kuultiin tässä vaiheessa sanovan Kimille, että ”yhdessä saamme hoidettua nämä asiat”.

Yhdysvaltain puolelta kokouspöydässä olivat ulkoministeri Mike Pompeo, turvallisuusneuvonantaja John Bolton ja henkilöstöpäällikkö John F. Kelly.

Mitä ovien takana tapahtui?

Etukäteen spekuloitiin paljon siitä, mistä Trump ja Kim kahden kesken keskustelivat. Tapaamista ilman yhtäkään poliittista avustajaa pidettiin epätavallisena näin merkittävässä kokouksessa.

The Washington Post on arvioinut, että kahdenkeskeinen kokous on riskialtis yritys Trumpilta arvioida Kim Jong-unin aikeita. Trump sanoi kaksi päivää sitten, että hän luottaa neuvotteluissaan suoraan keskusteluun.

Trumpin mukaan johtajien keskustelu saattaa muuttua silmänräpäyksessä, ja kahdenkeskeinen tapaaminen tarjoaa presidentille mahdollisuuden kieltäytyä puhumasta epämieluisista kohdista.

Analyytikot varoittivat myös siitä, että Trump voisi päätyä tarjoamaan harkitsemattomia myönnytyksiä Kimille kahden kesken. Koska kukaan muu ei ole seuraamassa keskustelua, jälkikäteen on vaikea todentaa, mitä on mahdollisesti sovittu.

Ulkoministeri Mike Pompeo kuitenkin puolusti lähestymistapaa kertomalla, että suora keskustelu auttaa kehittämään luottamusta.

– Vain kaksi ihmistä voi tehdä tällaisia ​​päätöksiä, ja nämä kaksi ihmistä istuvat huoneessa huomenna, Pompeo sanoi maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?