Espanjan uudessa hallituksessa selvä naisenemmistö - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Espanjan uudessa hallituksessa selvä naisenemmistö

Margarita Robles on Espanjan uusi puolustusministeri ja yksi hallituksen yhdestätoista naisministeristä.

Julkaistu: 7.6.2018 4:15

Naiset ottavat haltuunsa useita raskaita salkkuja Pedro Sanchezin hallituksessa.

Espanjan uusi pääministeri Pedro Sanchez on julkistanut maan uuden hallituksen. Ministerien joukossa on 11 naista ja kuusi miestä.

Naiset ottavat haltuunsa useita raskaita salkkuja. Puolustusministeriksi nousee Margarita Robles, oikeusministeriksi Dolores Delgado, opetusministeriksi Isabel Celáa ja talousministeriksi Nadia Calvino. Carmen Calvon salkkuun sisältyvät niin tasa-arvoministerin kuin varapääministerin tehtävät.

Varapääministeri Carmen Calvo (vas.) osallistui lehdistötilaisuuteen, jossa esiteltiin Espanjan uusi hallitus.

Talousministeriksi valittu Calvino on kokenut EU-viranhaltija, jonka valintaa pidetään merkkinä siitä, että sosialistihallitus aikoo noudattaa euroalueen taloussääntöjä. Calvino on työskennellyt Brysselissä vuodesta 2006 toiminut Euroopan komission budjettipäällikkönä vuodesta 2014. Hän ei ole aiemmin toiminut poliittisissa tehtävissä.

– Tämä on erittäin pätevä hallitus hoitamaan yhteiskunnan asioita. Siinä on tasa-arvoinen kokoonpano ja se on auki maailmaan mutta ankkuroitu Eurooppaan, Sanchez sanoi The Guardianin mukaan.

Uuteen hallitukseen kuuluvat myös muun muassa Euroopan parlamentin puheenjohtajana toiminut ulkoministeri Josep Borrel ja tiedeministeri Pedro Duque, joka on ollut kahdesti avaruudessa Espanjan ensimmäisenä astronauttina. Edistyksellisenä valintana on pidetty myös avoimesti homoseksuaalin Fernando Grande Marlaskan nimittämistä sisäministeriksi.

Uusi sisäministeri Fernando Grande Marlaska.

Sanchez, 46, syrjäytti konservatiivisen pääministerin Mariano Rajoyn viime viikolla, kun hallitus hävisi luottamuslauseäänestyksen. Hän lupasi jo ennakkoon, että hänen hallituksensa ajaisi sosialistista politiikkaa ja olisi sukupuolten suhteen tasa-arvoinen, kertoo BBC.

BBC:n mukaan Sanchez on luvannut seuraavat vaalit alle kahdessa vuodessa ja tähtää nyt kaikin voimin niiden voittamiseen.

Tältä näyttää Espanjan uusi hallitus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?