Trump armahti elinkautiseen tuomitun 63-vuotiaan huumerikollisen – Kim Kardashian vetosi vangin puolesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump armahti elinkautiseen tuomitun 63-vuotiaan huumerikollisen – Kim Kardashian vetosi vangin puolesta

Julkaistu: 7.6.2018 1:42

– Neiti Johnson on ottanut vastuun menneestä käytöksestään ja hän on ollut kahden vuosikymmenen ajan todella esimerkillinen vanki, Valkoinen talo kertoo.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on armahtanut 63-vuotiaan vangin, joka tuomittiin elinkautiseen väkivallattomista huumerikoksista 1996.

Alice Marie Johnson on istunut vankilassa vuodesta 1997. Hänet tuomittiin Memphisissä Tennesseen osavaltiossa kahdeksan syytteen nojalla kokaiinin salakuljetusoperaatiosta. Yhteensä osallisina vyyhtiin oli toistakymmentä ihmistä, kertoo Harpers Bazaar.

Lehden mukaan Johnson sekaantui huumevälitykseen epätoivoisessa tilanteessa. Hän oli juuri menettänyt työnsä uhkapeliriippuvuuden vuoksi, eronnut aviopuolisostaan ja menettänyt nuorimman poikansa, joka kuoli mootttoripyöräonnettomuudessa.

– Tunsin itseni täysin epäonnistuneeksi. Menin aivan paniikkiin ja epätoivoisena tein yhden elämäni huonoimmista päätöksistä, jotta saisin nopeasti rahaa, hän kertoi Mic-lehdelle.

– Neiti Johnson on ottanut vastuun menneestä käytöksestään ja ollut kahden vuosikymmenen ajan todella esimerkillinen vanki, Valkoinen talo kertoi keskiviikkona lausunnossa CNN:n mukaan.

Valkoisen talon mukaan Johnson osoitti vankilassa täydellistä katumusta, muutti kurssiaan ja toimi vankitovereidensa mentorina.

Johnsonin on määrä vapautua vankilasta välittömässä lähitulevaisuudessa. Hänen armahtamisensa puolesta vetosi sekä julkisesti että kahdenkeskisessä tapaamisessa presidentin kanssa yksi maailman kuuluisimmista ihmisistä, tositelevisioesiintyjä ja yrittäjä Kim Kardashian West.

Kardashian värväsi jo viime syksynä joukon asianajajia tekemään työtä Johnsonin armahtamisen puolesta, kertoo Mic.

Kardashian tapasi Trumpin Valkoisessa talossa keskiviikkona 30. toukokuuta. Presidentti julkaisi tuolloin Twitterissä kuvan tapaamisen osapuolista Trumpin työpöydän äärellä.

– Paras uutinen ikinä! Kardashian twiittasi, kun uutinen armahduksesta oli selvinnyt.

– Olen todella kiitollinen Trumpille, Jared Kushnerille ja kaikille, jotka ovat osoittaneet myötätuntoa ja panostaneet loputtomasti aikaansa, jotta tämä tärkeä hetki toteutuisi neiti Alice Marie Johnsonin elämässä, hän twiittasi hieman myöhemmin.

Kushner on Trumpin vävy ja neuvonantaja. Hänen tiedetään ajaneen voimakkaasti Johnsonin vapauttamista. Ilmeisesti Kardashian tapasi Valkoisessa talossa myös Kushnerin.

Johnson on CNN:n mukaan kuudes vanki, jonka Trump on virkakautensa aikana armahtanut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?