”Olittepa samaa mieltä tai ette, Dennis Rodman sopii kuvioon” – osallistuuko ex-koripallotähti Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamiseen?

Julkaistu:

New York Postille puhuneiden lähteiden mukaan Rodmanilla saattaisi olla jopa jonkinlainen rooli neuvotteluissa.
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin on määrä tavata toisensa Singaporessa 12. kesäkuuta. Valkoinen talo tiedotti tiistaina, että tapaamispaikaksi on valittu Sentosan saarella sijaitseva ylellinen Capella-hotelli.

Tiistaina New York Post uutisoi nimettömiin lähteisiin nojaten, että värikkäänä persoonana tunnettu ex-koripalloilija Dennis Rodman aikoo matkustaa Singaporeen osallistuakseen huippukokoukseen.


Lähteiden mukaan mies saapuisi maahan päivää ennen valtionjohtajien tapaamista, ja hänellä olisi jopa jonkinlainen rooli neuvotteluissa.

– Mitä ikinä hänen läsnäolostaan ajatellaankaan, varmaa on se, että katsojaluvut tulevat olemaan valtavat. Monimutkaista diplomatiaa vaativissa tilanteissa valtiot valitsevat usein mielellään hyväntahdonlähettiläitä, ja olittepa samaa mieltä tai ette, Dennis Rodman sopii kuvioon, yksi anonyymeistä lähteistä kertoi New York Postille.


Rodmanin matkaa Singaporeen ei ole vahvistettu miltään taholta virallisesti. Konservatiivisen One America News Network -uutiskanavan Valkoisen talon -kirjeenvaihtaja Trey Yingst kertoi Twitterissä saaneensa niin ikään Rodmania lähellä olevalta lähteeltä vahvistuksen koripallotähden matkasta.

Yingstin mukaan mies keskittyisi matkallaan kuitenkin promotoimaan laillisen kannabisteollisuuden maksuliikenteeseen kytkeytyvää PotCoin-kryptovaluuttaa, jonka mannekiinina hän on jo tovin toiminut.

Oliko syntymäpäivälahjaksi annettu ”Art of Deal” ratkaiseva käänne?

New York Postin skuupista uutisoiva Washington Post ei pidä Rodmanin osallistumista kokoukseen mahdottomuutena. Lehti muistuttaa, että Rodman on yksi harvoista ihmisistä maailmassa, joka on tavannut sekä Trumpin että Kimin ja vieläpä ollut kummankin kanssa ystävällisissä väleissä.

Rodman on kilpaillut kahdesti Trumpin ennen presidenttiyttään isännöimässä tosi-tv-ohjelmassa Diilissä ja hän on vieraillut Pohjois-Koreassa viisi kertaa vuodesta 2013 lähtien. Miehellä voisi siis esimerkiksi olla jonkinlainen jäänsärkijän rooli toisiaan aiemmin kovin sanoin nokitelleiden johtajien välisissä suhteissa.


Huhtikuussa TMZ:lle antamassaan haastattelussa Rodman väitti, ettei Kim ollut ymmärtänyt Trumpin mielenmaisemaa, ennen kuin hän antoi tälle viime vuonna syntymäpäivälahjaksi kopion Trumpin ”Art of Deal” -kirjasta.

– Uskoakseni Kim ei siihen aikaan tajunnut, kuka Donald Trump on. Luulen, että hän alkoi ymmärtää Trumpia aloitettuaan lukea kirjaa. Donald Trump ja Kim Jong-un ovat pitkälti samanlaisia, Rodman kertoi haastattelussa.

Rauhanpyrkimykset Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean kiihtyivät yllättäen alkuvuodesta, vaikka uhkaavat äänenpainot olivat nousseet edellisenä vuonna varsinkin sen jälkeen, kun Trump otti Valkoisen talon haltuunsa. Rodman kuitenkin kiisti, että hän haluaisi kunniaa maiden välisten suhteiden lientymisestä.

”Hän toivoo kokoukselta merkittävää historiallista tulosta”

Rodmanin edustaja Darren Prince sanoi New York Postille, että Singaporen matka ei ole varma, mutta hän vahvisti Rodmanin puhuneen asiasta. Hän muisteli sitä, kuinka Rodmania halveksuttiin sen jälkeen, kun hän oli käynyt ensimmäisen kerran Pohjois-Koreassa pahamaineisen diktaattorin vieraana.

– Vaikutti siltä, että kaikki Yhdysvalloissa olivat kääntyneet häntä vastaan. Ja nyt kun asioita näyttää tapahtuvan, hän on vain onnellinen siitä, että ne tapahtuvat. Hän toivoo kokoukselta merkittävää historiallista tulosta, Prince sanoi.

Rodman ei ole itse kommentoinut asiaa toistaiseksi. Twitterissä hän jakoi toukokuun lopulla uudelleen Trumpin asiaan liittyvän twiitin vuodelta 2014.
– Dennis Rodman oli joko kännissä tai huumeissa (harhainen), kun hän kertoi, että minä halusin matkustaa hänen kanssaan Pohjois-Koreaan. Olen iloinen, että annoin hänelle potkut Diilissä! Trump twiittasi toukokuussa 2014, jolloin hänen presidentiksi nousuunsa oli matkaa vielä liki kolme vuotta.

Maaliskuun lopulla Rodman jakoi Twitterissä kuvamanipulaation Kim Jong-unista, jonka päähän oli muokattu Trumpin ”Make America Great Again -kampanjalippis.

– Toivon tätä sen jälkeen, kun kaksi ystävääni ovat tavanneet, Rodman kertoi twiitissään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt