Putin itävaltalais­medialle: Uskotteko tosissanne, että ravintolan­pitäjä voisi vaikuttaa USA:n vaaleihin

Itävaltalaismedia hiillosti Venäjän presidenttiä ”Putinin kokista”.

Vladimir Putin vastasi Armin Wolfin kysymyksiin Moskovassa.

5.6.2018 14:41

Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi Moskovassa laajan haastattelun itävaltalaiselle yleisradioyhtiö Österreichischer Rundfunkille, joka tunnetaan lyhenteellä ORF. Haastattelu julkaistiin myös itävaltalaisessa Die Pressessä. Taustalla oli se, että Putin matkusti tiistaina Itävaltaan.

Matkaa seurataan tarkasti monissa maissa, sillä kyseessä on Putinin uuden virkakauden ensimmäinen matka EU:n alueelle.

Armin Wolf kyseli laajassa haastattelussa Yhdysvaltain vaaleista ja pakotteista, mutta myös Yhdysvaltain pakotelistalla olevasta Jevgeni Prigozhinista. Prigozhinin yritys hallinnoi niin sanottua Pietarin trollitehdasta. Lisäksi Prigozhinin uskotaan rahoittavan Venäjän palkkasotilaita Syyriassa.

”Hän on todella aktiivinen ravintola-alalla”

Prigozhinin yritykset ovat hoitaneet muun muassa Venäjän armeijan ruokapalveluja. Prigozhinia kutsutaankin siksi ”Putinin trollikokiksi”.

Wolf ei jättänyt Putinia rauhaan syytöksiltä trollauksesta, vaan hän kysyi Putinilta Yhdysvalloissa ja Euroopassa esitetyistä väitteistä, että Venäjä häiritsee muiden maiden sisäpolitiikkaa ja vaalikampanjoita. Wolf mainitsi erityisesti Prigozhinin.

Vastauksessaan Putin käytti ilmaisua ”Putinin kokki”.

– Haluan sanoa jotain Prigozhinista. Pyydän, että teette eron Venäjän valtion ja yksityishenkilöiden välillä. Mainitsitte ”Putinin kokin”. Hän on todella aktiivinen ravintola-alalla. Siitähän hän ansaitsee elantonsa. Hän omistaa ravintoloita Pietarissa. Nyt haluan kysyä teiltä. Uskotteko tosissanne, että ravintolanpitäjä voisi vaikuttaa vaaleihin Euroopassa ja Yhdysvalloissa, Putin vastaa Wolfille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?