Mies ampui useita jalkapallokentällä Dallasissa – raskaana ollut kriittisessä tilassa, vauva pelastettiin hätäsektiolla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies ampui useita jalkapallokentällä Dallasissa – raskaana ollut kriittisessä tilassa, vauva pelastettiin hätäsektiolla

Kahden luodeista haavoja saaneen tilan on kerrottu olevan vakava.

4.6.2018 23:54

Viisi ihmistä loukkaantui Dallasissa sunnuntai-iltana tapahtuneessa ammuskelussa. Ampumavälikohtauksen tapahtumapaikkana oli Fair Parkin asuinalueella sijaitseva puisto, jossa oli käynnissä harrastajien jalkapallo-ottelu.

CBS:n paikallisen tv-kanavan mukaan mies ajoi mopolla keskelle jalkapallokenttää ja avasi tulen. Poliisille puhuneiden todistajien mukaan useat paikalla olleet alkoivat tulittaa ampujaa omilla aseillaan.

Laukaukset tallentuivat videolle, jonka yksi paikalla olleista silminnäkijöistä julkaisi Facebookissa. Videon alkupuolella kuuluu riitelyä, ja hetken kuluttua joku ampuu kymmeniä laukauksia. Ihmiset kirkuvat ja juoksentelevat suojaan, kuten myös videon kuvaaja.

Osumia luodeista sai ainakin viisi ihmistä, joiden joukossa kerrottiin olleen myös raskaana oleva nainen. Fox4-uutiskanavan mukaan naista osui rintaan, ja hän sai ensiapua haavaansa paikan päällä.

Tämän jälkeen nainen kuljetettiin sairaalaan, jossa hän synnytti hätäsektiolla. Foxin mukaan nainen on edelleen kriittisessä tilassa, mutta hänen vauvansa kerrottiin voivan hyvin.

Toinen nainen sai osuman päähänsä, ja myös hänen tilansa on vakava. Kolmas nainen ja kaksi miestä saivat ampumahaavoja jalkoihinsa.

Poliisi ei toistaiseksi tiedä, olivatko uhrit valikoituja, vai sattuivatko he vain jäämään ristituleen. Poliisin mukaan paikalliset nuoret aikuiset olivat kokoontuneet puistoon pelaamaan jalkapalloa viikonloppuisin parin viikon ajan.

Ampumisen motiivi on myös edelleen epäselvä, eikä ampujia ole saatu kiinni. Poliisi kertoi etsivänsä ainakin kahta ampujaa.

CBS:n mukaan väki oli jo hajaantumassa, kun poliisit tulivat paikalle. Ensimmäiset partiot keskittyivät antamaan ensiapua haavoittuneille, minkä arvellaan pelastaneen mahdollisesti ihmishenkiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?