Kuuluisat toisiinsa kiinni kasvaneet kaksoset kuolivat 21-vuotiaina - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuuluisat toisiinsa kiinni kasvaneet kaksoset kuolivat 21-vuotiaina

Maria ja Consolata Mwakikuti olivat Tansaniassa suosittuja julkisuuden henkilöitä. Heidän unelmansa oli valmistua opettajan ammattiin.

Maria (vas.) ja Consolata Mwakikuti syyskuussa 2017.­

4.6.2018 1:22

Kuuluisat kaksoset Maria ja Consolata Mwakikuti ovat kuolleet 21 vuoden iässä, kertoo BBC.

Tansanialaiset kaksoset menehtyivät lauantaina paikallisessa sairaalassa hengityskomplikaatioiden jälkeen. He joutuivat sairaalaan joulukuussa sydänongelmien vuoksi.

Mwakikutit olivat Tansaniassa suosittuja julkisuuden henkilöitä ja heidän menehtymisensä on vastaanotettu maassa surullisissa merkeissä.

Siskokset olivat kasvaneet toisiinsa kiinni navasta ylöspäin ja he jakoivat muun muassa maksan ja keuhkon, BBC kertoo. Heillä oli kaksi sydäntä ja erilliset päät ja kädet.

Sosiaalisessa mediassa uutinen otettiin vastaan surullisissa tunnelmissa. Tansanian presidentin kanslian viranomainen julkaisi Twitterissä suruvalittelunsa sekä lyhyen videon, jossa maan presidentti John Pombe Magufuli käy tervehtimässä siskoksia sairaalassa.

Mwakikutien vanhemmat kuolivat heidän ollessaan vielä lapsia ja heidät kasvatti katolinen hyväntekeväisyysjärjestö. Siskosten sisukkuutta arvostettiin laajalti: he opiskelivat yliopistossa, vaikka koulussa käyminen oli heille fyysisesti erittäin haastavaa. Naiset saivat opintoihinsa taloudellista tukea paikalliselta hallitukselta ja yksityisiltä lahjoittajilta, BBC kertoo.

Viime vuonna BBC:lle antamassaan haastattelussa siskokset kertoivat haluavansa valmistua opettajan ammattiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?