Harvinaiset kuvat: Venäläistoimittajat pääsivät tutustumaan Kim Jong-unin ylenpalttiseen palatsiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Harvinaiset kuvat: Venäläistoimittajat pääsivät tutustumaan Kim Jong-unin ylenpalttiseen palatsiin

Uutistoimisto Tassin valokuvaajan otoksista välittyy häivähdys Pohjois-Korean johtajan elämäntyylistä.

Venäläistoimittajat pääsivät ulkoministeri Sergei Lavrovin vanavedessä tutustumaan Kim Jong-unin hulppeaan palatsiin, joka sijaitsee salaisessa paikassa Pjongjangin lähellä.­

2.6.2018 5:39

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on totuttu näkemään julkisuudessa mystisenä hahmona, jonka yksityiselämästä on vähän varmaa tietoa.

Kim tapasi torstaina Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin. Lavrovin perässä suljettuun Pohjois-Koreaan matkustaneet venäläistoimittajat saivat tuntumaa siitä, kuinka hulppeasta elämäntyylistään tunnettu Kim todella elää.

Venäläistoimittajat pääsivät tutustumaan pikaisesti Kim Jong-unin tiluksiin Pjongjangin ulkopuolella, kun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili torstaina Pohjois-Koreassa.­

Toimittajat pääsivät nimittäin Lavrovin vanavedessä tutustumaan pikaisesti Kim Jong-unin palatsiin, jota brittilehti Daily Mail luonnehtii ylenpalttiseksi. Maailmalle ovatkin nyt levinneet uutistoimisto Tassin valokuvaajan Valeri Sharifulinin valokuvat ja myös RT:n toimittaja Ilja Petrenko on kuvaillut vierailua Kimin tiluksilla.

RT:n toimittajan mukaan venäläisiä oli ensimmäisenä vastassa Kimin sisar Kim Yo-jong. Ylellinen palatsi sijaitsee pääkaupunki Pjongjangin ulkopuolella.­

Palatsia ympäröivät kauniit kukkaistutukset ja useat suihkulähteet.­

Kuvien perusteella palatsi on sisätilojensa puolesta varsin yksinkertainen, mutta maisemat suurista ikkunoista ovat komeat.­

RT:n toimittajan Petrenkon mukaan venäläistoimittajat oli istutettu Pjongjangissa minibussiin. Heillä ei ollut hajuakaan matkan määränpäästä: toimittajille ei annettu ennakkoon tarkkoja tietoja päivän ohjelmasta. Kun bussi oli ajanut kaupungin halki, alkoivat kadut hiljentyä ja pian edessä häämötti salattu määränpää.

Petrenko kuvailee nähneensä massiivisen rakennuksen, joka oli koristettu Kim Jong-unin isän ja isoisän kuvilla. Vieressä oli pienempi, ylellisen näköinen villa, jonka toimittajat ymmärsivät pian olevan sadan puutarhan paviljonki eli Pohjois-Korean johdon palatsi, jossa johtajat ottavat vastaan vieraita.

Kimin ylelliseksi tiedetystä mausta kielivät myös palatsin veistokset.­

Atriumista avautuvat näkymät pihatielle ja kauempana horisontissa siintävät vuoret.­

Rakennuksen ovella venäläisiä oli vastassa Kimin sisar Kim Yo-jong, joka Petrenkon mukaan ”liiteli” rakennuksessa emännän elkein.

Pian paikalle saapui myös itse hallitsija. Kun kuvat neuvottelujaan aloittelevista Lavrovista ja Kimistä oli otettu, määrättiin toimittajat nopeasti poistumaan paikalta.

Puutarhassa sijaitsevaa suihkulähdettä koristavat myös delfiiniveistokset.­

Daily Mailin mukaan Kimillä uskotaan olevan useita palatseja. Tassin kuvat ovat harvinaisia, sillä Pohjois-Korean hallinto on ottanut tiukan linjan valokuvien suhteen ja niitä on päässyt julkisuuteen hyvin vähän.

– Olen sanaton. Voisin kuvitella, ettei suurimmalla osalla pohjoiskorealaisista toimittajista ole ollut mahdollisuutta astua jalallaan paikkaan, jossa olimme. Se oli unohtumaton kokemus, Petrenko kuvaili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?