Siivoojat tyhjensivät vuosi sitten kuolleen ”hamstraajan” taloa Sydneyssä – romun keskeltä löytyi mattoon kääritty muumio - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Siivoojat tyhjensivät vuosi sitten kuolleen ”hamstraajan” taloa Sydneyssä – romun keskeltä löytyi mattoon kääritty muumio

Julkaistu: 2.6.2018 3:12

Poliisi selvittää viime kesänä kuolleen talon omistajan mahdollista osuutta noin 30–40-vuotiaan miehen kuolemaan.

Sydneyn esikaupunkialueella Australiassa taloa tyhjentäneet siivoojat tekivät tiistaina karun löydön. ABC-televisiokanavan mukaan romua täynnä olleesta asunnosta löytyi mattoon kääritty, muumioitunut ruumis.

Poliisin mukaan talossa ”huomattavan pitkän ajan” olleen vainajan kuolemaa tutkitaan ”epäilyttävänä”, ja talon entisen omistajan osuutta asiaan selvitetään. Talon omistanut Bruce Roberts menehtyi viime kesänä, ja poliisi epäilee hänen kätkeneen ruumiin taloonsa ennen omaa kuolemaansa.

Naapurit ovat kuvailleet miestä yksinäiseksi ja eristäytyneeksi hamstraajaksi, jolla oli tapana kerätä tavaraa huonossa kunnossa olleeseen taloonsa. Heidän mukaansa mies ei esimerkiksi koskaan avannut talonsa ikkunoita.

– Hän oli vainoharhainen turvallisuuden suhteen ja hänellä oli piikkilanka-aita, kuvaili Robertsin naapurissa 20 vuoden ajan asunut Gayle Meagher .

9News-uutiskanavan mukaan poliisi on vahvistanut, että vainaja oli noin 30–40-vuotias mies, ja että ruumiista löytyi useita vammoja. Poliisi ei kyennyt vahvistamaan, tunsivatko miehet toisensa eläessään.

Naapureiden mukaan kukaan ei ollut liikkunut talon läheisyydessä ennen kuin sitä alettiin kuluvalla viikolla tyhjentää. ABC:n mukaan piha on edelleen täynnä monenlaista romua, ja viranomaisten on nähty kantavan sisältä säkkikaupalla tavaraa autoihin.

Robertsin kerrottiin asuneen vanhempiensa aiemmin omistamassa talossa Greenwichin esikaupunkialueella noin 40–50 vuoden ajan.

– Kun hän kuoli, olin todella surullinen ja huolissani, koska olimme naapureita ja olisimme ehkä voineet tehdä jotakin auttaaksemme häntä. Mutta hänen kotinsa ei ollut mitenkään terveellinen ympäristö, emmekä olisi varmaankaan voineet tehdä mitään, Gayle Roberts sanoi.