Ulkomaat

Ammutuksi väitetty venäläistoimittaja Babtshenko ei ole sittenkään kuollut – kuolema lavastettiin suunnitellun murhan estämiseksi

Julkaistu:

Ukrainan turvallisuuspalvelun mukaan aiemmin kuolleeksi ilmoitettu venäläistoimittaja on edelleen elossa.
Ukrainan turvallisuuspalvelu on pitänyt lehdistötilaisuuden koskien venäläisen toimittajan Arkadi Babtshenkon ampumista. Uutistoimistot Reuters ja AFP kertovat, että Babtshenko oli paikalla lehdistötilaisuudessa.

Turvallisuuspalvelun johtaja Vasil Gritsak kertoi toimittajille, että Babtshenkon murhayritys oli Venäjän turvallisuuspalvelun määräämä. Gritsakin mukaan tehtävään 40 000 dollarin maksua vastaan palkattu Ukrainan kansalainen on pidätetty.

Gritsakin mukaan murhayritykseen liittyvää ukrainalaista oli myös pyydetty hankkimaan aseita ja ammuksia. Hän kertoi Ukrainan turvallisuuspalvelun saaneen tiedon murhasta etukäteen ja kyenneen estämään sen.

Gritsakin mukaan Babtshenkon lavastettu kuolema oli osa ”erikoisoperaatiota”, jolla pyrittiin estämään oikean murhan tapahtuminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uutistoimistojen mukaan Babtshenko kiitti Ukrainan turvallisuuspalvelua henkensä pelastamisesta. Hänen mukaansa murhaa oli suunniteltu kahden kuukauden ajan.