Belgian isku: Terroristiepäilty surmasi naispoliisit riistämällään aseella - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Belgian isku: Terroristiepäilty surmasi naispoliisit riistämällään aseella

Belgian syyttäjäviranomainen tutkii Liegessä neljä kuolonuhria vaatinutta ammuskelua terroritekona.

29.5.2018 15:12

Ammuskelija surmasi kaksi poliisinaista ja läheisessä autossa olleen miehen tiistaina aamupäivällä Liegessä Belgiassa.

Liegen syyttäjäviranomaisen mukaan epäilty oli hyökännyt mattoveitsellä aseistautuneena kahvilan lähellä kävelleiden naispoliisien kimppuun. Takaapäin hyökännyt mies puukotti poliiseja useita kertoja. Hän sai riistettyä toiselta poliisilta aseen, jolla surmasi molemmat poliisinaiset.

Lisäksi hyökkääjä ampui hengiltä parkkeeratussa autossa kyydissä olleen 22-vuotiaan miehen. Epäilty pakeni läheiseen kouluun, jossa poliisi surmasi hänet laukaustenvaihdon jälkeen. Syyttäjän mukaan useita poliiseita haavoittui tulituksessa. Epäilty oli hetken aikaa pitänyt panttivankina koulussa työskennellyttä naista.

Kukaan koulun oppilaista ei loukkaantunut.

Yleisradioyhtiö RTBF:n mukaan epäilty oli 36-vuotias Belgian kansalainen, joka oli maanantaina laskettu päivälomalle vankilasta Liegessä. Mies istui huumerikoksista saamaansa tuomiota. Häntä kuvailtiin ”epävakaaksi”. Miehen taustalla oli pikkurikoksia, mutta hän ei ollut listattuna terroristiepäillyksi.

Sanomalehti La Libre Belgiquen poliisilähteiden mukaan epäilty oli huutanut ”Allahu Akbar” ennen iskuaan. RTBF:n mukaan poliisi tutkii, oliko mies mahdollisesti kääntynyt islamiin ja radikalisoitunut vankilassa.

– Terrorismi on yksi mahdollisuuksista, mutta toistaiseksi kaikki vaihtoehdot ovat avoinna, todettiin Belgian kansallisesta kriisikeskuksesta Reutersille.

Syyttäjäviranomaiset ovat ottaneet tutkintavastuun ja tekoa tutkitaan mahdollisena terrori-iskuna.

Pääministeri Charles Michel ilmaisi surunvalittelunsa uhrien omaisille, mutta huomautti, että iskun syyn arviointi on vielä ennen aikaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?