Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamisesta ehdittiin lyödä juhlaraha – hinta romahti yhdessä illassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamisesta ehdittiin lyödä juhlaraha – hinta romahti yhdessä illassa

Lantin oli määrä kunnioittaa kesäkuuksi suunniteltua Trumpin ja Kimin tapaamista.

Trumpin ja Jong-unin tapaamisesta ehdittiin julkaista juhlaraha.­

25.5.2018 8:43

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamista varten lanseeratun kolikon arvo on laskenut sen jälkeen, kun valtiopäämiesten tapaaminen peruuntui, kertoo Vice News.

Trumpin ja Kimin oli määrä tavata Singaporessa 12. kesäkuuta. Trump perui kokouksen torstaina kirjeitse. Presidentti vetosi maiden välisiin jännitteisiin.

Tapaaminen on mennyttä, mutta Valkoisen talon lahjapuoti sen sijaan kaupittelee kolikkoa yhä, peräti 20 prosentin alennuksella.

Vice Newsin mukaan aiemmin 24,95 dollarin lantin hinta on laskenut 19,95 dollariin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti torstaina Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong-unille, että kesäkuulle sovittu tapaaminen peruuntuu.­

Trumpin ja Kimin kasvot on kuvattu kolikkoon vastakkain. Lahjaputiikin myyntiin painettu raha eroaa Valkoisen talon viestintätoimiston alkuperäisestä kolikosta. Putiikki myy Trumpin, Kimin ja Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin kuvilla varustettua kolikkoa, kun viralliseen kolikkoon on painettu vain Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean johtajat.

Vastaavien kolikkojen lyöminen ei ole Yhdysvalloissa tavatonta. Tapa on levinnyt armeijalta siviilipuolelle, jolla voidaan kunnioittaa esimerkiksi presidentin virallisia ulkomaan vierailuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?