Liukastuminen tunnetun maamerkin huipun tuntumassa koitui kohtaloksi – mies syöksyi kuolemaan Yosemiten kansallispuistossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Liukastuminen tunnetun maamerkin huipun tuntumassa koitui kohtaloksi – mies syöksyi kuolemaan Yosemiten kansallispuistossa

Henkensä menettäneen miehen käyttämälle reitille on asennettu teräskaapelit ja puiset askelmat kiipeämistä helpottamaan.

Jylhä Half Dome -kalliomuodostelma tallentui Yosemiten kansallispuistossa käyskennelleiden turistien kuvien taustalle maaliskuun lopulla.­

23.5.2018 19:43

Kaliforniassa sijaitsevassa Yosemiten kansallispuistossa patikoinut mies kuoli maanantaina kiivetessään kuuluisan Half Dome -kalliomuodostelman päälle. CNN:n mukaan mies liukastui ja putosi alas.

Half Domen huipulle vievän vaellusreitin jyrkkään yläpäähän noin 120 metrin matkalle on asennettu kaiteiksi kaksi teräskaapelia ja puiset askelmat, jotka helpottavat kiipeämistä. Kuolemaansa pudonneen miehen kerrottiin olleen kiipeämässä juuri tällä osuudella.

Henkensä menettänyt mies oli kiipeämässä kuvassa näkyvällä osuudella liukastuessaan.­

Sacramento Bee -lehden mukaan alueella oli käynnissä ukkosmyrsky, kun toisen kiipeilijän seurassa ollut mies putosi. Puiston henkilökunta saapui paikalle saatuaan ilmoituksen liukastumisesta, mutta miehen ruumis löytyi vasta seuraavana päivänä. Toinen kiipeilijä ei loukkaantunut tilanteessa.

Half Dome kohoaa noin 1,5 kilometrin korkeuteen kansallispuiston muuhun maastoon nähden. Kyseessä on ensimmäinen kaapelireitillä tapahtunut kuolemantapaus sitten vuoden 2010.

Kuvassa taustalla kohoavan Half Domen huipulle kiipeää parhaimpaan sesonkiaikaan jopa 1000 ihmistä päivässä.­

Reitti on toisinaan ruuhkainen, sillä viime vuosina sitä pitkin on kiivennyt jopa 1 000 ihmistä päivässä. Kaapelit puretaan talvikaudeksi, ja ne oli hiljattain asennettu uudelleen.

Yhdysvaltain kansallispuistopalvelun tiedottaja Jamie Richards kertoi uutistoimisto AP:lle, että vaeltajien on mahdollista kiinnittää turvavaljaat kaapeleihin, mutta valtaosa jättää tämän tekemättä.

Richardsin mukaan tutkijat selvittävät nyt, kuinka onnettomuus tapahtui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?