Saksan sisäministeri haluaa karkottaa Osama bin Ladenin henkivartijana toimineen miehen

Julkaistu:

Saksa
Tunisialaismies on asunut Saksassa jo yli 20 vuoden ajan.
Saksan sisäministeri Horst Seehofer on saksalaismedian mukaan määrännyt maan maahanmuuttoviranomaiset nopeuttamaan menettelyä, jonka avulla Osama bin Ladenin henkivartijana aikanaan toiminut epäilty radikaali-islamisti saataisiin karkotettua.

41-vuotiaan tunisialaismiehen tapaus aiheutti viime kuussa kohun, kun media kertoi hänen saaneen sosiaalietuuksia, vaikka tiedustelupalvelut ovat luokitelleet hänet mahdollisesti vaaralliseksi.

Bild-lehden mukaan Saksan viranomaiset ovat jo vuodesta 2006 lähtien pyrkineet karkottamaan miehen, joka on asunut Bochumin kaupungissa vuodesta 1997. Kidutuksen uhka miehen kotimaassa on kuitenkin estänyt aikeet.

– BAMF (Liittotasavallan maahanmuutto- ja pakolaisvirasto) on aloittanut kumoamismenettelyn Osama bin Ladenin entistä henkivartijaa vastaan. Olen määrännyt BAMF:n suorittamaan prosessin korkeimmalla prioriteetilla, Seehofer toteaa Bildin mukaan.

Seehofer sanoo pitävänsä prosessia tarkasti silmällä. Hänen mukaansa sekä Saksan perustuslakituomioistuin että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ovat viestittäneet, että epäiltyjä radikaali-islamisteja voidaan karkottaa.

Aiemmin tässä kuussa Saksa karkotti toisen tunisialaismiehen, jota epäillään äärijärjestö Isisin jäseneksi. Tämän epäillään olleen mukana useammassa iskussa Tunisiassa.

Lähde: Reuters