Ulkomaat

Expressen: Suomalaisopiskelija murhasi vuokraisäntänsä Tukholmassa – asui samassa asunnossa uhrin kanssa

Julkaistu:

Ruotsi
23-vuotiaan miehen internet-haut viittasivat oikeuden mukaan siihen, että teko oli suunniteltu.
23-vuotias suomalainen opiskelijamies Christian Antman tuomittiin viime perjantaina 16 vuoden vankeusrangaistukseen 25-vuotiaan miehen murhasta Tukholmassa. Asiasta kertoo ruotsalaislehti Expressen, jonka mukaan uhri oli Antmanin vuokranantaja, mutta asui samassa asunnossa tämän kanssa Tukholman Södermalmilla.

Veriteko tapahtui lokakuussa. Asia tuli Expressenin mukaan ilmi, kun Antman oli ilmoittautunut itse Västbergan poliisiasemalla yöllä kello 3.30. Mies kertoi poliisille puukottaneensa 17 tuntia aiemmin miehen kuoliaaksi Södermalmilla sijaitsevassa asunnossa, mutta sanoi, ettei kerro enempää ilman asianajajaa.

Ennen poliisille ilmoittautumista hän oli oikeuden mukaan syönyt aamupalaa ja mennyt tavalliseen tapaan yliopistolle hoitamaan opintoihinsa liittyviä asioita.
Antman oli muuttanut Tukholmaan insinööriopintojen takia. Södermalmin asuntoon mies muutti neljä kuukautta ennen veritekoa. Kuulusteluissa hän kertoi, että välit samassa asunnossa asuvan vuokranantajan kanssa olivat olleet riitaisat ja väitti tämän vieneen häneltä rahaa 30 000 kruunua, eli noin 3 000 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Antman kertoi kuulusteluissa tilanteen kärjistyneen lopulta niin, että vuokranantaja oli uhannut häntä veitsellä. Tämän jälkeen Antman sai omien sanojensa mukaan otteen veitsestä ja puukotti uhria.

Tutkinnan edetessä miehen kertomus todettiin kuitenkin epäuskottavaksi, kun tämän internet-hauista löytyi viitteitä siitä, että puukotusta oli suunniteltu. Hän oli tehnyt jo heinäkuussa toisen ihmisen tappamiseen liittyviä hakuja. Viimeisen viikon aikana hän etsi tietoja siitä, miten murhata joku jäämättä kiinni ja kuinka tappaa joku nopeasti veitsellä.

Hakuhistorian perusteella oikeus katsoi, ettei teko ollut pikaistuksissa tehty tappo, vaan sitä oli suunniteltu. Expressenin mukaan Antman ei itse tahtonut kommentoida hakuhistoriaansa. Lehti ei myöskään tavoittanut miehen asianajajaa kommentoimaan tuomiota.