”Jokaisen vanhemman pahin painajainen” – Lapset murhanneelle lastenhoitajalle elinkautinen USA:ssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Jokaisen vanhemman pahin painajainen” – Lapset murhanneelle lastenhoitajalle elinkautinen USA:ssa

Tuomittu pyysi oikeudessa anteeksiantoa.

15.5.2018 3:29

Newyorkilainen lastenhoitaja on tuomittu kahden lapsen murhasta elinkautiseen vankeuteen Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yoselyn Ortega, 56, puukotti 6-vuotiaan Lucia Krimin ja tämän 2-vuotiaan Leo-veljen kuoliaaksi Manhattanilla sijaitsevassa luksushuoneistossa lokakuussa 2012. Hän jätti lasten veriset ruumiit kylpyammeeseen.

Julistaessaan tuomiota tuomari Gregory Carro luonnehti rikosta ”puhtaaksi pahuudeksi”, ja mediassa tapausta on kuvattu ”jokaisen vanhemman pahimmaksi painajaiseksi”.

Ennen tuomion kuulemista Ortega puhui oikeudessa ja pyysi anteeksi espanjan kielellä. Hän kertoi, ettei hän ollut tuntenut oloaan hyväksi murhien tapahtumapäivänä.

– Olen hyvin pahoillani kaikesta mitä tapahtui. Pyydän suurta anteeksiantoa, hän totesi ääni väristen.

Kukkia ja viestejä rikospaikan edustalla Manhattanilla 26. lokakuuta 2012.­

Korkeimmassa oikeudessa Manhattanilla kuultiin kaksi kuukautta kestäneen oikeudenkäynnin aikana lasten äidin Marina Krimin todistajanlausunto.

Krim muisteli järkytystään, kun hän saapui perheen kotiin ja löysi lapsensa elottomina. Lastenhoitaja seisoi lasten vieressä ja puukotti omaa niskaansa keittiöveitsellä.

Krim oli päättänyt palata kotiin lasten 3-vuotiaan Nessie-sisaren kanssa, koska Ortega ei ilmestynyt lasten kanssa Lucian tanssitunnille.

– Halusin vain herätä tästä painajaisesta, josta tiesin, ettei se ole painajainen. Se oli totta. Se oli kuin kauhuelokuva, äiti kertoi valamiehistölle.

Syyttäjien mukaan rikoksen motiivi oli 17-vuotiaan poikansa Dominikaanisesta tasavallasta tuoneen Ortegan vaikea taloustilanne sekä tämän kauna Marina Krimiä kohtaan.

Marina ja hänen aviomiehensä Kevin Krim poistuivat oikeussalista ennen tuomion julistamista. Perheeseen on syntynyt vuoden 2012 jälkeen kaksi lasta lisää.

Valamiehistö totesi Ortegan syylliseksi viime kuussa. Tällä ei ole mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen vapauteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?