Ohjaamon ikkuna hajosi kesken lennon Kiinassa – perämies ja lentoemäntä loukkaantuivat hätälaskussa

Julkaistu:

Sichuan Airlinesin koneessa oli tapahtumahetkellä 119 matkustajaa. Kone teki onnistuneen hätälaskun.
Kiinalaisen Sichuan Airlinesin matkustajakone joutui tekemään maanantaina hätälaskun Kiinan lounaisosissa, kun koneen ohjaamon ikkuna hajosi kesken lennon.

Viranomaisten mukaan koneen perämies ja yksi lentoemäntä loukkaantuivat kasvojen alueelle ikkunan hajottua tehdyn hätälaskun yhteydessä.

Airbus A319 -mallisessa koneessa oli uutistoimisto AFP:n mukaan tapahtumahetkellä 128 ihmistä: 119 matkustajaa ja 9 miehistön jäsentä.

Välikohtauksen syytä selvitetään vasta. Kone oli matkalla Chongqingista Tiibetiin Lhasaan, kun ikkuna rikkoutu Chengdun kaupungin yläpuolella. Kone laskeutui Chengdun lentoasemalle.

Yhdysvalloissa Southwest-lentoyhtiön koneille tapahtui kaksi vastaavaa tapausta huhtikuussa, joista ensimmäinen päättyi ikävästi.

Kahden lapsen äiti Jennifer Riordan, 43, oli palaamassa kotiin Albuquerqueen työmatkalta New Yorkista, kun karmiva tapahtumasarja keskeytti kotimatkan noin 20 minuuttia nousun jälkeen. Muiden matkustajien piti vetää hänet takaisin koneen sisään, sillä hän oli lähes imeytynyt ulos lentokoneen rikkoutuneesta ikkunasta. Riordan menehtyi kuitenkin myöhemmin vammoihinsa.

Southwestin toinen kone joutui tekemään hätälaskun vain pari viikkoa myöhemmin, kun Chicagosta Newarkin kansainväliselle lentoasemalle matkalla olleen koneen ikkuna hajosi. Tuolloin kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt