Ulkomaat

Aivokuolleeksi jo julistettu poika heräsi yllättäen, kun lääkärit olivat lopettamassa elintoimintojen ylläpidon

Julkaistu:

Yhdysvallat
Trenton McKinley, 13, loukkaantui CBS Newsin mukaan onnettomuudessa.
Vakavassa onnettomuudessa loukkaantuneen 13-vuotias yhdysvaltalaispojan tarina on herättänyt huomiota maailmalla.

CBS Newsin mukaan kukaan ei uskonut Trenton McKinleyn jäävän henkiin onnettomuudesta, jossa hän putosi rantakirpun vetämästä perävaunusta.

– Se kääntyi, ja minä putosin betoniin. Vaunu kaatui ja osui suoraan päähäni. Sen jälkeen en muista mitään, McKinley kertoo.

McKinleyn äiti Jennifer Reindl sanoo, että poika oli ”kuollut” 15 minuutin ajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Näin vain paarit ja hänen jalkansa. He itse asiassa nitoivat sen puolen kiinni, jotta he saisivat hänet jälleen hengittämään. Kun hän alkoi hengittää, he sanoivat, ettei hän enää koskaan olisi entisensä.

Vakavia päävammoja saanut poika kiidätettiin onnettomuuden jälkeen Alabamassa sijaitsevaan sairaalaan. Kallonmurtumia oli peräti seitsemän.
McKinley todettiin myöhemmin aivokuolleeksi. Hänen vanhempansa ehtivät jo sopia elinten luovuttamisesta, jotta viisi muuta lasta pelastuisi.

– Oli epäreilua tuoda häntä takaisin, koska se vain vahingoitti hänen elimiään enemmän, Reindl sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Juuri kun lääkärit aikoivat lopettaa elintoimintojen ylläpidon, McKinley heräsi. Nyt poika on kuntoutuksessa, ja vaikka edessä on vielä pitkä urakka, hän vahvistuu joka päivä.

– Ei ole muuta selitystä kuin Jumala. Ei ole mitään muuta tapaa, jolla olisin voinut palata takaisin, hän toteaa.

CBS:n asiantuntijan Tara Narulan mukaan vastaavat tapaukset ovat suhteellisen harvinaisia. Hän ei kuitenkaan osaa tarkkaan arvioida McKinleyn tapausta yksityisyyden suojaa koskevan lain takia.