Saksa pidätti viranomaisia vältelleen ja Himmlerin tyttären ystävättäreksi väitetyn ”natsimummon” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksa pidätti viranomaisia vältelleen ja Himmlerin tyttären ystävättäreksi väitetyn ”natsimummon”

Ursula Haverbeck on istunut useita aiempia vankeusrangaistuksia holokaustin kieltämisestä.

Ursula Haverbeck on muun muassa luonnehtinut holokaustia ”historian suurimmaksi ja pitkäkestoisimmaksi valheeksi”.­

7.5.2018 19:08

Saksan poliisi tiedottaa pidättäneensä kansanryhmiä vastaan kiihottamisesta vankeuteen tuomitun, 89-vuotiaan Ursula Haverbeckin.

Saksalaismediassa ”natsimummoksi” kutsuttu Haverbeck tuomittiin lokakuussa 2017 kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Hän jätti saapumatta vankilaan sovittuna päivänä huhtikuussa.

Poliisi pidätti Haverbeckin kotoaan Vlothon pikkukaupungista ja siirsi naisen vankilaan. Haverbeck on istunut useita aiempia vankeusrangaistuksia holokaustin kieltämisestä.

Haverbeck työskenteli aikaisemmin puheenjohtajana äärioikeistolaisessa koulutuskeskuksessa, joka suljettiin vuonna 2008 natsipropagandan levittämisen vuoksi.

Oikeudenkäynnissä 2015 hän väitti, ettei Auschwitzin keskitysleiriä ole todistettu tuhoamisleiriksi. Lisäksi hän on luonnehtinut holokaustia ”historian suurimmaksi ja pitkäkestoisimmaksi valheeksi”.

Brittilehti Daily Mail kirjoitti vuonna 2016, että Haverbeckin on sanottu olevan SS- ja Gestapo-johtajan Heinrich Himmlerin tyttären Gudrun Burwitzin ystävätär.

Heinrich Himmler oli vastuussa Saksan keskitys- ja tuhoamisleirijärjestelmän organisoimisesta. Tytär joutui liittoutuneiden voiton jälkeen todistamaan Nürnbergin oikeudenkäynneissä.

Burwitz ei kuitenkaan ole koskaan kääntänyt selkäänsä natsien ideologialle, vaan on puolustanut isänsä mainetta sekä ollut tiiviisti mukana uusnatsiryhmissä, jotka ovat ilmaisseet tukensa SS:n entisille jäsenille.

Myös Haverbeckin edesmennyt mies Werner Georg Haverbeck oli natsipuolueen jäsen jo ennen toista maailmansotaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?