NBC: FBI seurasi Trumpin lakimiehen Michael Cohenin puheluita ennen huhtikuun ratsiaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

NBC: FBI seurasi Trumpin lakimiehen Michael Cohenin puheluita ennen huhtikuun ratsiaa

Liittovaltion poliisi FBI piti kirjaa presidentti Donald Trumpin asianajajan Michael Cohenin puheluista, kertoo amerikkalaiskanava NBC.

Donald Trumpin pitkäaikainen asianajaja Michael Cohen on rikostutkinnan kohteena.­

4.5.2018 0:55

Aiemmin torstaina NBC uutisoi virheellisesti että FBI olisi salakuunnellut Cohenin puheluita ennen huhtikuussa tehtyä ratsiaa, jossa FBI vei Cohenilta tallenteita ja dokumentteja tämän kodista, toimistoista ja hotellihuoneista.

– He pystyivät vain näkemään jonkun soittaneen jollekulle, mutta eivät kuuntelemaan itse puheluita, alkuperäisen jutun tekijöihin kuulunut toimittaja Tom Winter täsmensi myöhemmin MSNBC-kanavan haastattelussa.

Alkuperäisen uutisen mukaan FBI olisi kuunnellut vähintään yhtä Cohenin ja Valkoisen talon välistä puhelua.

Coheniin kohdistunut ratsia liittyy 130 000 dollarin suuruiseen maksuun, jonka hän suoritti pornotähti Stormy Danielsille vuoden 2016 presidentinvaalin alla. Daniels, oikealta nimeltään Stephanie Clifford, on väittänyt olleensa suhteessa Trumpin kanssa, ja maksun tarkoitus oli estää häntä kertomasta suhteesta julkisuudessa.

Aiemmin Cohen on väittänyt suorittaneen maksun omista rahoistaan ja Trump on kieltänyt tienneensä maksusta. Yllättäen eilen Trump myönsi korvanneensa summan takaisin Cohenille. Trump kuitenkin kiistää että korvaus olisi maksettu hänen kampanjabudjetistaan, joka voisi tarkoittaa että hän syyllistyi vaalilakien rikkomiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?