Koomikko Bill Cosby, 80, tuomittiin kolmesta seksirikoksesta – Oikeus: Huumasi ja käytti hyväksi naista

Edellisessä, tuloksettomaksi jääneessä oikeudenkäynnissä viime vuonna valamiehistö ei päässyt yksimielisyyteen Cosbyn syyllisyydestä tai syyttömyydestä.

26.4.2018 21:19 | Päivitetty 27.4.2018 2:02

Yhdysvaltalainen koomikko Bill Cosby, 80, on tuomittu vankeuteen kolmesta seksuaalirikoksesta, kertoo Reuters. Valamiehistö katsoi miehen syyllistyneen Andrea Constandin, 45, huumaamiseen ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön kolmeen eri otteeseen vuonna 2004.

Vankeustuomion lopullinen pituus on vielä auki, mutta AFP:n mukaan on mahdollista, että Cosby joutuu viettämään loppuelämänsä vankilassa.

Constand on yksi noin 50 naisesta, jotka ovat syyttäneet Cosbya seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kaikkien muiden tapausten on katsottu olevan liian vanhoja, jotta niistä voitaisiin nostaa syytteitä.

ABC News kertoo Constandin ja Cosbyn kohtalokkaasta yöllisestä kohtaamisesta alkuvuodesta 2004.

Constand vieraili Cosbyn luona hänen Philadelphian asunnollaan. Cosby antoi hänelle kolme pilleriä, joihin viittasi ”ystävinään”. Constand luuli pillereitä luontaistuotteiksi ja nieli ne.

Cosbya raiskauksesta syyttänyt Andrea Constand (keskellä) oli tyytyväinen tuomion tultua julki.

Myös puolustus myönsi, että pillereiden nauttimisen jälkeen Constand muuttui sekavaksi ja uniseksi. Cosby vei hänet sohvalle ja laski makuulle.

Tämän jälkeen Cosby oli sormin sukupuoliyhteydessä naiseen. Sen jälkeen hän poistui yläkerran makuuhuoneeseensa nukkumaan. Nainen jäi puoliksi riisuttuna sohvalle makaamaan. Myös tämä seikka oli molempien osapuolien hyväksymä.

Cosby on kuitenkin väittänyt seksuaalisten kontaktien olleen vapaaehtoisia. Hänen mukaansa heillä oli romanttisluontoinen suhde. Syyttäjän mukaan Cosby huumasi ja raiskasi Constandin.

Tuomittu Bill Cosby poistuu oikeustalolta.

Ensimmäisessä oikeudenkäynnissä viime vuonna toinen valamiehistö ei päässyt yksimielisyyteen miehen syyllisyydestä tai syyttömyydestä, minkä vuoksi oikeudenkäynti jäi tuloksettomaksi. Syyttäjät päättivät viedä miehen uudelleen oikeuteen.

Sitten ensimmäisen oikeudenkäynnin maailmalla on levinnyt voimakkaasti #metoo-liike, jonka nousun myötä useita viihdealan ja politiikan vallankahvassa olevia miehiä on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta. Cosbyn tapaus on ensimmäinen tuomioon johtanut.

Cosby on ilmoittanut valittavansa tuomiosta. Hänen puolustusasianajajansa mukaan taistelu ei ole vielä päättynyt.

Cosby tuli 80-luvulla tunnetuksi myös Suomessa, kun hänen tähdittämäänsä, suosittua The Bill Cosby Show -sarjaa esitettiin myös täkäläisessä televisiossa. Sarjassa Cosby esitti värikkäisiin villapaitoihin mieltynyttä vekkulia perheenisää, joka työskenteli lääkärinä.

Päivitys 2.01: Juttua täydennetty oikeudessa käsitellyllä tapauksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?