Ulkomaat

”Yövaanija” kidutti uhrejaan karhealla kuiskauksellaan ja julmalla teekuppitempulla

Julkaistu:

Yhdysvallat
Elossa olevat uhrit ja uhrien omaiset helpottuivat, kun poliisi ilmoitti keskiviikkona napanneensa kauhua kylväneeksi sarjamurhaajaksi ja raiskaajaksi epäillyn miehen.
Maailmalle levisi eilen uutinen, että Kaliforniassa on ratkeamassa 40 vuotta vanha murhamysteeri, kun poliisi ilmoitti napanneensa vähintään 12 naista murhanneen ja 45 naista raiskanneen sarjamurhaajan ”Yövaanijan”.

Pelkoa kylvänyt mies käytti karmeita keinoja uhriensa kiduttamiseksi. Hän saattoi vaania kohteitaan pitkään, murtautui sisään heidän koteihinsa, sitoi uhrit, viilteli heitä ja halusi usein, että puoliso seurasi vierestä, kun raiskaus tapahtui.

Sanomalehti New York Times kertoo uhrien kuvailleen miestä hanskoihin ja naamioihin sonnustautuneeksi pedoksi, joka kidutti heitä karhealla, vihaisella kuiskauksellaan. Hänen on kerrottu hiipineen asunnossa asukkaiden nukkuessa ja osoittaneen yhtäkkiä nukkuvaa taskulampulla. Sen jälkeen hän sitoi häikäistyneen nukkuvan.


Sen lisäksi, että hänen suunnitelmansa olivat pikkutarkkoja ja hän näytti tietävän uhriensa aikataulut tarkkaa, oli hänellä uhrien mukaan myös omituisia tapoja. Hän saattoi esimerkiksi uhrin raiskattuaan pitää välipalatauon ja syödä keksejä, kun uhri makasi sidottuna ja kauhuissaan. Lisäksi hänen kerrotaan laittaneen teekupin ja asettilautasen uhrien vartalon päälle ja uhanneen tappaa uhrin, jos kuulee posliiniastioiden kilisevän.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisäksi Yövaanija leikki uhriensa hermoilla soittelemalla näille piinaavia puheluja tekonsa jälkeen. Miehen epäillään olevan syyllinen myös noin 150 kotimurtoon.

Surmasi Jenniferin isän ja äitipuolen polttopuulla

Myös murhien tekotavat olivat järkyttäviä. Jennifer Carole kertoo KGO-TV:lle muistavansa elävästi, kun hän ja hänen veljensä saivat kuulla vuonna 1980, että heidän isänsä Lyman Smith ja äitipuolensa Charlene olivat kuolleet. Pian kävi ilmi, että heidät oli murhattu.

– Saimme tietää, että heidät oli nuijittu hengiltä polttopuulla, joka oli otettu pinosta, joka oli heidän kotinsa ulkopuolella, kertoo Carole, joka oli tapahtumien aikaan 18-vuotias.
Kaksi vuotta aikaisemmin Yövaanija oli ampunut koiraa ulkoiluttaneen pariskunnan Brian ja Katie Maggioren tielle. Näistä neljästä murhasta syytetään Heavy.com-sivuston mukaan nyt 72-vuotiasta entistä poliisia Joseph James DeAngeloa, jonka epäillään olleen hirmutekojen takana. Syyttäjät arvioivat, että syytteitä nostetaan kuitenkin hiljalleen lisää yksi toisensa jälkeen.

Carole ja tämän veljet olivat isän ja äitipuolen kuoleman aikaan äitinsä luona, joka asui melko lähellä isää. Perheelle tutkijat kertoivat kuitenkin vasta vuonna 2000, että isän ja äitipuolen murha oli DNA-näytteiden perusteella yhdistetty Yövaanijaan.

Alla olevalla videolla viranomaiset kertovat ”Yövaanijaksi” epäillyn miehen pidätyksestä:


Uhrit ja omaiset helpottuivat

Kun uutinen sarjamurhaajaksi epäillyn DeAngelon pidätyksestä tuli, Carole alkoi omien sanojensa mukaan täristä. Hän ei uskonut, että murhaaja saataisiin kiinni. Hän toivoo, että murhaajaksi epäilty DeAngelo tunnustaisi teot.

– Toivon, että hän säästäisi meidät tuskalta ja draamalta sekä samalla ison summan rahaa.

Bruce Harringtonin veli Keith ja tämän puoliso Patrice joutuivat yövaanijan surmaamiksi. Hänellä oli viesti seksuaalirikosten uhreille.


– Nukkukaa paremmin ensi yönä. Hän ei tule ikkunan läpi. Hän on nyt vangittuna ja historiaa, Harrington sanoi poliisin tiedotustilaisuudessa.

Yövaanijan raiskauksen uhriksi vuonna 1976 joutunut Jane Carson-Sandler, 72, oli niin ikään helpottunut ja sanoi New York Timesin mukaan uskoneensa aina, että hänen raiskaajansa on elossa ja että tämä napataan ennemmin tai myöhemmin.

Carson-Sandlerin mukaan viha raiskaajaa kohtaan on laantunut vuosien saatossa. Hän kertoi kuitenkin rukoilleensa kahden asian puolesta joka ilta: että tekijä tunnistettaisiin, ja ettei hän näkisi enää painajaisia raiskauksesta.

– Jumala on vihdoin vastannut rukouksiimme, joissa toivoimme, että se hirviö laitetaan telkien taakse.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tästä 16-vuotiaasta tytöstä tulee miljonääri ennen täysi-ikäisyyttä – sai lapsena ääniroolin, joka muutti hänen elämänsä: Elää hiljaiseloa maaseudulla

 2. 2

  30-vuotias mies ei suostu muuttamaan vanhempiensa luota New Yorkissa – Äiti ja isä haastoivat poikansa oikeuteen

 3. 3

  Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

 4. 4

  Huippusuosittu olympiamitalisti voitti Yhdysvaltojen Tanssii tähtien kanssa -kilpailun – esitteli suomalaisen rakkaansa hetki sitten Instagramissa

 5. 5

  Kimmo Elomaata tutkinut poliisi hämmästyi: television kokoiseen ”Kimmo-sikaan” ja kahteen lippaaseen oli säästetty yli 10 000 euroa kolikoita

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Onko muna päivässä liikaa vai hyväksi? Tutkimus löysi selvän yhteyden maailman yleisimpiin sairauksiin

 2. 2

  Yksinkertainen laskelma osoittaa, milloin omistusasunto ei kannata

 3. 3

  Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

 4. 4

  Seura: Vainaja ”heräsi henkiin” kahdesti

 5. 5

  Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

 2. 2

  Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

 3. 3

  Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

 4. 4

  Mikael Jungner uskoo ymmärtävänsä, miksi Susanna Koski ohitti työttömän haasteen: ”Kuussa ei mene välttämättä kuin muutama sata euroa”

 5. 5

  Huomenna jyrisee: katso, mihin ukkonen iskee laajimmin

 6. Näytä lisää