Ulkomaat

Kim Wallin vanhemmat eivät saa vahingonkorvauksia – poikaystävälle 16 000 euron korvaukset

Julkaistu:

Tanska
Oikeus ei myöntänyt murhatun toimittajan vanhemmille korvauksia, koska tämä ei asunut enää vanhempiensa luona.
Tanskalaiskeksijä Peter Madsen, 47, tuomittiin keskiviikkona elinkautiseen vankeuteen ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta. Lisäksi Madsen tuomittiin seksuaalirikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Kim Wallin vanhempia kuultiin todistajina 11 päivää kestäneessä oikeudenkäynnissä. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei Madsenin tarvitse maksaa vahingonkorvauksia Ingrid ja Joachim Wallille.

Sekä Wallin vanhemmille että poikaystävälle vaadittiin 150 000 Tanskan kruunun, elin hieman yli 20 000 euron vahingonkorvauksia.

Vanhemmat jäivät kuitenkin ilman korvausta, koska 30-vuotias Wall ei käytännössä ollut enää useampaan vuoteen asunut vanhempiensa luona, vaikka oli siellä virallisesti kirjoilla. Vanhemmat olivat kertoneet läheisistä väleistä tyttäreensä, mutta oikeus ei katsonut sitä riittäväksi syyksi vahingonkorvauksille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wallin poikaystävälle oikeus sen sijaan myönsi 120 000 kruunun, elin noin 16 000 euron korvaukset.

Oikeuden mukaan korvaussummia pohdittaessa oli otettu huomioon rikoksen väkivaltaisuus sekä se, että Wallin ruumis oli kateissa pitkään ja löytyi lopulta paloiteltuna.


Asiasta kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet, joka oli yhteydessä Wallin vanhempiin. Vanhemmat kertoivat lehdelle, etteivät tahdo kommentoida tuomiota tai siihen liittyviä asioita keskiviikkona.

Tanskalaisten tiedotusvälineiden mukaan vanhemmat eivät olleet Kööpenhaminassa kuulemassa Madsenin tuomiota.

Syyttäjä Jacob Buch-Jepsen sanoi oikeudenkäynnin jälkeen pitämässään tiedotustilaisuudessa olevansa tyytyväinen tuomioon. Madsenin asianajaja Betina Hald Engmark sen sijaan ilmoitti oikeudesta poistuessaan, että Madsen aikoo valittaa saamastaan elinkautisesta vankeustuomiosta.