Ulkomaat

Pakettiauto ajoi ihmisten päälle jalkakäytävällä Torontossa – yhdeksän kuollut

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi sai hälytyksen tapahtuneesta noin kello 20.30 Suomen aikaa. Auton kuljettaja on otettu poliisin mukaan kiinni.
Yhdeksän on kuollut ja 16 loukkaantunut loukkaantunut pakettiauton ajettua jalankulkijoiden päälle Kanadan Torontossa, Toronton apulaispoliisipäällikkö kertoi tiedotustilaisuudessa puoli kahdentoista jälkeen illalla Suomen aikaa.


Reutersin mukaan poliisi on vahvistanut tähän mennessä kahden menehtyneen yliajossa. Toronto Starin mukaan poliisi on myös kertonut, että auto olisi löytynyt ja sen kuljettaja otettu kiinni.

Paikallinen Sunnybrookin sairaala kertoi Reutersin mukaan ottaneensa vastaan seitsemän loukkaantunutta potilasta. Sairaalan ensiapupoliklinikka on eristetty ”varotoimenpiteenä”.

Yliajon syystä tai motiivista ei ole toistaiseksi tietoa. Poliisi sai hälytyksen tapahtuneesta kello 13.30 päivällä paikallista aikaa eli noin kello 20.30 Suomen aikaa.
Poliisi on sulkenut alueen ja kehottanut ihmisiä välttämään siellä liikkumista. Tapahtumapaikka sijaitsee Yonge Streetillä lähellä Finch Avenueta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Global TV -kanavan toimittaja Jeremy Cohn on julkaissut Twitterissä kuvia ja videoita paikan päältä. Hänen mukaansa ensihoitajat hoitavat parhaillaan useita ihmisiä jalkakäytävällä.
– Olen ohittanut useita peitettyjä ruumiita, kenkiä ja muuta romua kadulla. Todistajat kertoivat minulle, että valkoinen pakettiauto vaikutti olevan täysin kontrolloimaton, Cohn kertoi yhdessä twiiteistään.
Myös CBC:lle puhuneet silminnäkijät ovat kertoneet nähneensä tapahtumapaikalla ainakin neljä peitettyä ruumista.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on julkaissut lyhyen lausunnon tapahtuneeseen liittyen.

– Olemme juuri kuulleet tämänhetkisestä tilanteesta Torontossa. Sydämemme ovat kaikkien loukkaantuneiden luona. Saamme mitä ilmeisemmin lisää tietoa ja meillä on enemmän kerrottavaa tulevien tuntien aikana, Trudeau kertoi Global Newsin mukaan.

Twitterissä on julkaistu myös kuva valkoisesta vuokra-autosta, jonka väitetään olevan sama kuin iskussa käytetty. Ryder System -niminen autovuokraamo on vahvistanut, että yksi sen autoista oli mukana yliajossa.