Ulkomaat

Sankariasiakas taltutti Nashvillen alastoman ampujan – ”äärimmäisen vaarallinen” epäilty yhä karkuteillä

Julkaistu:

Yhdysvallat
Travis Reinkingin epäillään surmanneen neljä ihmistä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Yhdysvalloissa ylistetään miestä, joka taltutti ampujan varhain sunnuntaiaamuna ravintolassa lähellä Nashvilleä.

Lähes alaston asemies surmasi ainakin neljä ihmistä Waffle Housessa ja pakeni paikalta menetettyään puoliautomaattikiväärinsä.

Epäilty tekijä on viranomaisten mukaan 29-vuotias Travis Reinking, joka on edelleen karkuteillä. Nashvillen poliisi kertoo, että mies on etsintäkuulutettu murhista epäiltynä.

Mortonista, Illinoisista kotoisin olevan Reinkingin uskotaan asuneen lähellä ravintolaa. Asemiehen käyttämä ajoneuvo on rekisteröity hänelle, ja läheisessä metsässä havaitun paidattoman miehen uskotaan olleen juuri Reinking.


Ampujalla oli päällään vain vihreä takki. Hän ampui ensin kaksi ihmistä kuoliaaksi Antiochissa sijaitsevan ravintolan pysäköintialueella noin kello 3.30 paikallista aikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen jälkeen mies meni sisään ravintolaan ja avasi tulen. Poliisin mukaan hän surmasi yhden henkilön ja haavoitti toista, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Paikallinen media kertoo, että asemiehen taltutti ravintolassa asiakkaana ollut 29-vuotias James Shaw Jr. Hän oli piiloutunut lähelle vessoja.

– Laukaukset olivat loppuneet, joten hän päätti rynnätä asemiehen kimppuun ja itse asiassa kamppaili sen kiväärin tältä pois, heitti sen tiskin yli, ja siinä vaiheessa asemies pakeni, poliisin tiedottaja Don Aaron totesi.


Shaw’n toiminnan uskotaan pelastaneen ihmishenkiä, mutta Tennessean-lehden haastattelussa hän korosti, ettei ole sankari.

– Se tuntuu itsekkäältä. Yritin vain päästä itse ulos. Näin mahdollisuuden ja enemmän tai vähemmän hyödynsin sen.

Shaw sai rytäkässä vammoja muun muassa kyynärpäähänsä. Hän ei lähtenyt juoksemaan asemiehen perään, koska pelkäsi, että tällä saattoi olla mukanaan toinen ase.

Paetessaan paikalta epäilty luopui takistaan ja lisäammuksista. Poliisi varoittaa, että miehen arvioidaan olevan edelleen aseistettu ja äärimmäisen vaarallinen.

Ampumisessa haavoittui kaksi muutakin ihmistä, jotka ovat sairaalahoidossa. Molemmat ovat sairaalan tiedottajan Jennifer Wetzelin mukaan kriittisessä tilassa, mutta toisen tila on vakaa.


Lähde: Reuters