”Stallone soitti minulle” – Trump harkitsee täyttä armahdusta vuonna 1946 kuolleelle nyrkkeilymestarille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Stallone soitti minulle” – Trump harkitsee täyttä armahdusta vuonna 1946 kuolleelle nyrkkeilymestarille

Jack Johnson tuomittiin aikoinaan vankeuteen valkoisen tyttöystävänsä kuljettamisesta osavaltioiden rajojen yli.

Donald Trump antoi ymmärtää Twitterissä, että Hollywood-tähti Sylvester Stallone soitti hänelle.­

22.4.2018 2:51

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo New York Timesin mukaan harkitsevansa täyden armahduksen myöntämistä edesmenneelle nyrkkeilymestarille Jack Johnsonille.

– Sylvester Stallone soitti minulle ja kertoi raskaansarjan nyrkkeilymestarin Jack Johnsonin tarinan. Tämän oikeudenkäynnit ja koettelemukset olivat huomattavia, tämän elämä oli monimutkainen ja kiistanalainen, presidentti kirjoittaa Twitterissä.

– Muut ovat tutustuneet tähän tapaukseen vuosien varrella. Useimmat ajattelivat, että se tehtäisiin, mutta kyllä, harkitsen täyttä armahdusta!

Ensimmäisen mustaihoisen raskaansarjan mestarin Johnsonin voitto johti verisiin mellakoihin ja henkirikoksiin 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa.

Johnson tuomittiin myöhemmin vankeuteen, kun hänen todettiin kuljettaneen valkoista tyttöystäväänsä osavaltioiden rajojen yli. Hän istui vankilassa vuoden ja kuoli vuonna 1946.

Jo vuosikymmenten ajan lainsäätäjät ja elokuvantekijät ovat yrittäneet taivutella presidenttejä armahtamaan Johnsonin postuumisti – tuloksetta. Yksi heistä on ollut senaattori John McCain.

– Eikö tämä asia kerro teidän mielestänne jotakin Amerikan luonteesta? McCain kysyi The Timesissa vuonna 2015.

Oikeusministeriön mukaan Trump on myöntänyt presidenttikautensa aikana kolme armahdusta. Elokuussa hän armahti entisen arizonalaisseriffin Joe Arpaion ja maaliskuussa Yhdysvaltain laivastoon kuuluneen Kristian Mark Saucierin, joka sai vankeutta otettuaan luvatta valokuvia sukellusveneen salaiseksi luokitellulla alueella.

Aiemmin tässä kuussa presidentti armahti Lewis ”Scooter” Libbyn, joka tuomittiin vankilaan vuonna 2007 niin sanotun CIA-vuotoskandaalin jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?