Pommin purkaminen hiljentää Berliinin keskustan – aamun työmatkalaiset uusille reiteille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pommin purkaminen hiljentää Berliinin keskustan – aamun työmatkalaiset uusille reiteille

Toisen maailmansodan aikainen pommi löytyi rakennustyön yhteydessä.

Vuoden 2007 kuvassa matkustajat kulkevat Berliinin päärautatieasemalla. Perjantaina päärautatieasema kuuluu pommin takia evakuoitavaan alueeseen.­

20.4.2018 0:41

Huomenna perjantaina aamulla Berliinin keskustassa on huomattavasti tavallista hiljaisempaa, kertoo muun muassa saksalaislehti Bild. Syynä on toisen maailmansodan aikainen pommi.

500-kiloinen pommi löytyi rakennustyön yhteydessä Mittestä keskeltä Berliiniä keskiviikkona. Viranomaisten mukaan pommista ei ole välitöntä vaaraa, mutta se täytyy purkaa turvallisesti.

Rakennukset ja kadut tyhjennetään pommin löytöpaikan ympäriltä 800 metrin säteellä aamuyhdeksästä alkaen perjantaina. Evakuoitavaan alueeseen kuuluvat esimerkisi Berliinin päärautatieasema ja talous- ja liikenneministeriöiden rakennuksia.

Evakuointi vaikuttaa jo pelkästään rautatieasemalla kymmeniintuhansiin ihmisiin, sillä junat eivät pysähdy päärautatieasemalla neljään tuntiin.

Evakuoitavan alueen asukkaita on pyydetty poistumaan asunnoistaan. Alueen turvallisuutta vartioi 120 poliisia.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Saksasta löytyy vuosittain yli 2 000 tonnia toisen maailmansodan aikaisia pommeja ja ampumatarvikkeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?