KCNA: Pohjois-Korean valtapuolue kokoontuu keskustelemaan uudesta vaiheesta maan tulevaisuudessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

KCNA: Pohjois-Korean valtapuolue kokoontuu keskustelemaan uudesta vaiheesta maan tulevaisuudessa

Yhä virallisesti sodassa olevien Koreoiden välille odotetaan jopa rauhaa.

Pohjoiskorealainen sotilas Koreoiden välillä olevalla demilitarisoidulla rajavyöhykkeellä.

19.4.2018 7:02

Pohjois-Korean valtapuolueen keskuskomitean jäsenet kokoontuvat yleisistuntoon perjantaina, uutisoi maan valtiollinen uutistoimisto KCNA uutistoimisto Reutersin mukaan.

Vallanpitäjien on määrä keskustella ja päättää Pohjois-Korean ”uuden vaiheen” linjauksista, jotta maan toimintaperiaatteet kohtaisivat nykyisen ”tärkeän historiallisen ajanjakson” vaatimusten kanssa.

CIA:n johtaja ja Yhdysvaltain tuleva ulkoministeri Mike Pompeo vieraili hiljattain Pohjois-Koreassa. Pompeo tapasi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin.

Presidentti Donald Trump luonnehti Reutersin mukaan keskiviikkona, että CIA:n ja Pohjois-Korean johtajien välinen suhde on hyvä.

Tapaamisesta kertoi Washington Post. Yhdysvaltojen kerrotaan neuvotelleen pohjoiskorealaisten kanssa rauhansopimuksen solmimisesta Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välille. Maiden välinen sota päättyi aselepoon yli 60 vuotta sitten, mutta niiden välille ei ole tehty virallista rauhansopimusta.

Etelä-Korea ilmoitti keskiviikkona, että valtio pohtii keinoja, joilla saavuttaa rauhansopimus Pohjois-Korean kanssa. Etelä-Korea ja Pohjois-Korea valmistautuvat keskinäiseen huippukokoukseen, joka järjestetään huhtikuussa.

Trump aikoo tavata Pohjois-Korean johtajan touko- tai kesäkuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?