Ulkomaat

Virallinen Venäjä: Isku Syyriaan oli hyökkäys Putinia kohtaan – venäjänkielisestä viestistä paljastui ero

Julkaistu:

Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään mukaan Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan isku Syyriaan oli itse asiassa ”hyökkäys Venäjän presidenttiä vastaan”.
Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Anatoli Antonov kommentoi kolmen länsivallan toteuttamaa ohjusiskua suurlähetystönsä Facebook-tilillä.

– Pahimmat aavistukset ovat käyneet toteen. Meidän varoituksiamme ei ole kuunneltu. Ennalta laadittua skenaariota pannaan toimeen. Jälleen kerran meitä uhataan, Antonov aloittaa viestinsä.

Antonov muistuttaa myös Venäjän varoittaneen etukäteen, että ”tällaiset toimet” eivät jää ilman seurauksia. Hänen mukaansa ”kaikki vastuu” tapahtumista onkin nyt Washingtonilla, Lontoolla ja Pariisilla.


Antonovin viesti on julkaistu lähetystön Facebook-sivuilla sekä englanniksi että venäjäksi. Molemmat lausunnot ovat muuten yhteneväiset, mutta pieni nyanssiero löytyy Vladimir Putinia käsittelevästa kohdasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Venäjän presidentin loukkaaminen ei ole hyväksyttävää eikä sitä voida hyväksyä, Antonov kirjoittaa englanninkielisessä viestissään.

Venäjänkielisessä viestissään Antonov käyttää loukkaus-sanan tilalla hyökkäys-sanaa ja tuomitsee ”Venäjän presidenttiä kohtaan tehdyt hyökkäykset” sietämättömiksi ja mahdottomiksi hyväksyä.


Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova on myös kommentoinut Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan ohjusiskuja venäjäksi Facebookissa.

– Ensin Syyrian kansaan kokeiltiin ”arabikevättä”, sitten Isisiä ja nyt yhdysvaltalaisia älykkäitä ohjuksia, Zaharova kirjoittaa antaen siten ymmärtää, että kaikkien hänen mainitsemiensa ”kokeilujen” taustalla olisivat olleet Yhdysvallat ja sen länsiliittolaiset.


Zahrovan mukaan Syyriaan tehtyjen ohjusiskujen takana ovat maat, jotka ”tavoittelevat maailman moraalista johtajuutta itselleen ja pitävät itseään ainutlaatuisina”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Täytyykin olla todella ainutlaatuinen, jotta voi ryhtyä ampumaan Syyrian pääkaupunkia sillä hetkellä, kun maa oli juuri saanut mahdollisuuden rauhanomaiseen tulevaisuuteen, Zaharova piikittelee.

Zaharovan mukaan vastuu tapahtuneesta on Yhdysvaltain ja muiden länsimaiden medialla, sillä juuri ne ovat hänen mukaansa saaneet Yhdysvallat vakuuttumaan Damaskosin eli Bashar al-Assadin hallinnon väitetystä syyllisyydestä Douman kemialliseen iskuun.