Venäjän ulkoministeri Lavrov: Syyrian kaasuisku oli lavastus

Lavrov varoitti mahdollisen lännen kostoiskun tuova pakolaisaallon Eurooppaan.

13.4.2018 14:57

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan Venäjällä on kiistämättömiä todisteita siitä, että Syyrian kemiallinen isku oli ulkomaisten tiedustelupalveluiden lavastama. Lavrov ei kertonut, minkä maan turvallisuuspalvelua hän epäilee.

– Meillä on kiistämättömiä todisteita siitä, että tässä oli kyseessä lavastus. Sen takana on tietyn russofobisen kampanjan eturintamassa olevan valtion tiedustelupalvelu, Lavrov sanoi tiedotustilaisuudessa.

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön mukaan yli 40 ihmistä sai surmansa Dumaan Itä-Ghutaan tehdyssä iskussa viime lauantaina. Silminnäkijöiden mukaan uhrien vammat ja oireet sopivat kemialliseen iskuun.

Yhdysvallat on uhannut kostaa Itä-Ghutaan tehdyn iskun. Lavrovin mukaan länsimaiden sekaantuminen tilanteeseen voisi johtaa uuteen pakolaisaaltoon Eurooppaan.

– Se voisi johtaa pakolaisaaltoihin Eurooppaan ja moniin muihin tapahtumiin, joita me emme tarvitse eivätkä eurooppalaiset naapurimmekaan. Ne voivat hyödyttää vain heitä, joita suojelee meri, Lavrov sanaili.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkasi tällä viikolla Venäjän tukemaa Syyriaa ohjuksilla viime viikonlopun kaasuiskun johdosta. Voit katsoa tältä videolta tapahtumien kulun:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?