Saksalaispohatta nousi hiihtohissiin ja katosi jäljettömiin – miljardööriä etsitään Alpeilta

Karl-Erivan Haubin veli Christian kertoi Tengelmann-konsernin työntekijöille osoittamassaan kirjeessä, ettei perhe ole vielä menettänyt toivoaan kadonneen suhteen.

Tengelmann-konsernin toimitusjohtaja Karl-Erivan Haub on ollut kateissa lauantaista lähtien. Kuva vuodelta 2009.

11.4.2018 13:29

Sveitsin ja Italian viranomaiset ovat etsineet lauantaista lähtien Alpeilla saksalaista miljardööriä Karl-Erivan Haubia, 58, kertoo Reuters. Mies on ollut kateissa siitä lähtien, kun hän ei palannut sovittuun paikkaan mentyään laskettelemaan rinnealueen ulkopuolelle.

Jälleenmyyntibisneksessä omaisuutensa luonut Haubin perhe kuuluu Saksan varakkaimpiin perheisiin. Haubien omaisuuden on noteerannut myös talouslehti Forbes, jonka tuoreimmalla miljardöörilistalla perhe oli sijalla 265.

Alpeilla kadonnut Karl-Erivan Haub on toiminut perheensä omistaman Tengelmann-konsernin toimitusjohtajana vuodesta 2000.

Elokuussa 2009 Karl-Erivan Haub esitteli Tengelmann-konsernin supermarketia kampanjakiertueella olleelle Saksan liittokansleri Angela Merkelille.

Sveitsin Valaisin kantonin poliisista kerrottiin Reutersille, että pelastuspartiot etsivät Haubia molemmin puolin Sveitsin ja Italian välistä rajaa.

– Häntä ei ole vieläkään löydetty. Etsinnät käynnistetään tänään uudelleen. Sää on huono. On pilvistä, mutta ei tuule, kertoi Italian Aostan lähellä toimivan Alppien pelastuspalvelun työntekijä Luca Bulgarelli uutistoimistolle.

Tengelmann-konsernin tiedottaja kertoi keskiviikkona, että uusia tietoja Haubin olinpaikasta ei ole saatu. Saksalainen Handelsblatt-talouslehti lainasi artikkelissaan miehen Christian-veljen Tengelmannin työntekijöille osoittamaa kirjettä.

Karl-Erivan Haub kuvattuna veljiensä Georg ja Christian Haubin kanssa.

Kirjeessään Christian Haub sanoi, että perhe ei ole menettänyt toivoaan. Hän kertoi kirjeessään myös, että hänen veljensä on kokenut laskettelija ja vuorikiipeilijä.

Sveitsiläisen Blick-lehden mukaan perhe ilmoitti viranomaisille, kun Haub ei palannut Zermattissa sijaitsevaan hotelliinsa. Viimeinen havainto hänestä tehtiin, kun hän nousi hiihtohissiin Matterhornin kupeessa.

Haubin isä Erivan Haub kuoli viime kuussa maatilallaan Yhdysvaltain Wyomingissa. Forbesin arvion mukaan mies jätti jälkeensä reilun viiden miljardin euron omaisuuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?