Masazo Nonaka, 112, on virallisesti maailman vanhin elossa oleva mies – pitkän iän salaisuutena kuumat kylvyt ja karkkien syöminen

rac

Julkaistu:

Guinnessin ennätyskirja tutkii parhaillaan sitä, onko Nonaka myös maailman vanhin elossa oleva ihminen.
Japanilaisen Masazo Nonakan vahvistettiin tiistaina olevan maailman vanhin elossa oleva mies. Ikää Nonakalle oli tiistaihin mennessä ehtinyt kertyä 112 vuotta ja 259 päivää.

Washington Postin mukaan Hokkaidon saarella sijaitsevassa Ashorossa asuvalle Nonakalle ojennettiin Guinnessin ennätyskirjan virallinen sertifikaatti tiistaina. Nonaka peri tittelin Portugalissa alkuvuodesta 113-vuotiaana kuolleelta espanjalaiselta Francisco Oliveralta.


Nonaka syntyi 25. heinäkuuta vuonna 1905 perheeseen, joka on jo neljän sukupolven ajan pyörittänyt kylpylämajataloa Ashorossa. Myös Nonaka peri aikanaan paikan johdon vanhemmiltaan, mutta nyt sitä johtaa hänen lapsenlapsensa.

AFP:n mukaan Nonakan perhe kertoi miehen pitkän iän salaisuudeksi kylpylän kuumissa lähteissä kylpemisen ja makeisten syönnin. Miehen kerrotaan myös edelleen lukevan sanomalehtiä päivittäin.


– Hän rakastaa kaikenlaisten karkkien syömistä – japanilaisten ja länsimaisten karkkien, lapsenlapsi Yuko Nonaka kertoi uutistoimistolle.

– Hän tarvitsee pyörätuolia liikkumiseen, mutta on muuten hyvässä kunnossa, nainen jatkoi.


Vuonna 1931 Hatsuno-vaimonsa kanssa naimisiin mennyt Nonaka on jäänyt leskeksi, ja perheen viidestä lapsesta kaksi on ehtinyt kuolla ennen isäänsä.

AFP:n mukaan Guinnessin ennätyskirja tutkii parhaillaan sitä, onko Nonaka myös maailman vanhin elossa oleva ihminen. Jamaikalla syntynyt Violet Brown kuoli viime heinäkuussa saavutettuaan 117 vuoden kunnioitettavan iän, eikä kukaan ole toistaiseksi ilmoittautunut hänen manttelinperijäkseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt