Kansalliskaartin joukkoja alkaa siirtyä Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle – Trump vaatinut kymmenkertaista määrää - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kansalliskaartin joukkoja alkaa siirtyä Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle – Trump vaatinut kymmenkertaista määrää

Trumpin mukaan joukot pidetään rajalla, kunnes hänen lupaamansa muuri on rakennettu.

7.4.2018 8:54

Yhdysvaltain kansalliskaartin joukkoja aletaan siirtää Meksikon rajalle. Texasin ja Arizonan osavaltiot ovat ilmoittaneet lähettävänsä alueelle yhteensä 400 kansalliskaartilaista lähipäivinä. Joukkoja odotetaan myös New Mexicon ja Kalifornian osavaltioilta.

Presidentti Donald Trump on sanonut, että rajalle tarvitaan jopa 4 000 kansalliskaartilaista kamppailemaan huumeiden salakuljetusta ja laitonta maahanmuuttoa vastaan. Trumpin mukaan joukot pidetään rajalla, kunnes hänen lupaamansa muuri on rakennettu.

Nuoret miehet kiipesivät Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla sijaitsevan aidan yli Ciudad Juarezissa perjantaina.

Päätös on heikentänyt entisestään Yhdysvaltain ja Meksikon suhteita. Presidentti Enrique Peña Nieto pitää Trumpin toimia perusteettomina, uhkaavina ja epäkunnioittavina.

Trump on viikon ajan ottanut Twitter-viesteissään kantaa keskiamerikkalaisten pakolaisten ”karavaaeihin”, jotka hänen mukaansa suuntaavat täysin vapaasti Meksikon läpi tavoitteenaan ylittää Yhdysvaltain heikosti valvottu eteläraja.

  • Katso video siirtolaisten marssista otsikon alta.

Kyseessä on Trumpin uusin yritys kiristää maansa pakolaispolitiikkaa ja kiinnittää huomio haluamaansa Meksikon rajamuuriin sekä laittomien siirtolaisten virtaan, joka hänen mukaansa uhkaa Yhdysvaltain turvallisuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?